Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türk istihbaratı MİT’ten, Moskof istihbaratına büyük destek

Suriye’de Rus ve Türk istihbarat güçlerinin ortak bir operasyon yaptığı ortaya çıktı...

Tarih boyunca iki ezeli düşman Türk istihbaratı (MİT) ile Moskof istihbarat servislerinin müşterek çalıştığı ortaya çıktı. Türk ve Moskof ajanlar meğer ortak operasyonlarda da görev alıyormuş. Eskiden düşman olan servislerin yaptıkları ortak çalışmalar sonucunda 3 Şubat tarihinde Suriye’de terör örgütü Heyet Tahrir Şam tarafından düşürülen Rus uçağının pilotu Roman Filipov’un katil zanlılarının isimleri belirlendi.

Rus İnterfaks haber ajansına konuşan bir güvenlik gücü kaynağı, Türkiye’nin yardımları sayesinde zanlıların isimlerini belirlediklerini anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, “Olayla ilgili soruşturmanın açıldığı ilk günden bu yana Rusya güvenlik güçleri yabancı meslektaşlarıyla sıkı işbirliği yaptı. Özellikle Türkiye ve Suriye ilgili kurumlarıyla. Onlar bize büyük yardımcı oldu” dedi.

Bu arada isimleri belirlenen 3 katil zanlısının yakalanması için gerekli çalışmaların başlatıldığı da kaydedildi.

TÜRKİYE, RUS PİLOTUN CESEDİNİ ALMAK İÇİN RUSYA’YA YARDIMCI OLMUŞTU

Öte yandan, Kafkassam’dan Fuad Safarov’un haberine göre Rus yetkililer, daha önce yaptığı açıklamada, öldürülen pilotun cesedini almak için Türkiye’nin yardımcı olduğunu anlatmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı’nın bir üst düzey yetkilisi Ria Novosti ajansına yaptığı açıklamada, “Rus askeri istihbaratı Türk meslektaşlarıyla bu konuda sıkı işbirliği içinde ve faal çalışmalar yapmakta. Ve bu çalışmaların neticesi de var” şeklinde konuşmuştu.

Vurulan uçaktan paraşütle atlayan pilot Filipov, teröristlerin çevresini sarması nedeniyle teslim olmamak için kendisini el bombasıyla havaya uçurmuştu. Kahramanlığından dolayı pilota Rusya Kahramanı unvanı verilmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]