Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

[VİDEO] Bayram öncesi, Putin, Rus ordusuna savaş alarmı verdi!

Rusya, her sene olduğu gibi bu sende Ukrayna'nın Bağımsızlık Bayramı öncesi tatbikat provokasyonu yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her sene yaptığı gibi bu sene de Ukrayna’nın, Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin 27. yıldönümüne gölge düşürmek için merkezi ve doğu ordu birliklerine savaş alarmı verdi.

International Press Agency (IPA)‘nin haberine göre Putin, merkezi ve doğu ordu birliklerine beş gün süreyle savaş alarmı verdi. Askeri ve uzun mesafe hava taşımacılığının da alarma geçirildiği emir ile ordu birlikleri bu sabah Moskova saati ile 5’te savaş konumuna geçti.

TATBİKAT GEREKÇESİ İLE SAVAŞ ALARMI

Rusya Savunma Bakanlığı, savaş alarmının “Vostok-2018” askeri tatbikatı kapsamında verildiğini, orduların hazırlık kalitesinin ölçülmesinin hedeflendiğini söylendi.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun yaptığı açıklamada, “20-25 Ağustos tarihlerinde planlanan Vostok-2018 tatbikatı ile doğu ve merkezi birliklerin yanı sıra askeri ve uzun mesafeli hava taşımacılığının olası ani savaş durumuna hazırlığı test edilmek istenmiştir.” denildi.

UKRAYNA’DA BAĞIMSIZLIK BAYRAMI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Bu sene de kutlamaların merkezi başkent Kiev’inin merkezindeki Bağımsızlık Meydanı ve meşhur Kreşçatik caddesi olacak. Askeri geçişe 4 bin 500 asker, 250 tank, zırhlı araç, roket ve savunma sistemleri katılacak.

Askeri geçitin provalarına devam ediliyor. Bu sene törende Sovyetlerden kalma selamlar yerine yeni milli askeri selamlar söylenecek. Meydan “Ukrayna Yaşasın” sloganları ile inleyecek.

Muhabirimiz Yunus Erdoğdu, Putin’in verdiği savaş emrini ve meydandaki bayram hazırlıkları ile ilgili son gelişmeleri anlattı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]