Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Kiev Büyükelçisi öğretmenler günü resepsiyonu verdi (Özel)

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Ukrayna’da görev yapan Türk öğretmeleri ağırladı.

Büyükelçiliğin rezidansında verin resepsiyona; Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı Leonid Novohatko, Kiev İl Milli Eğitim Müdürü Vera Gorunova, Kiev Milli Taras Şevçenko KMTŞÜ Üniversitesi Edebiyat Enstitüsü Türkoloji Bölümü Başkanı Vladimir Pidvoynıy, Kiev ilçe milli eğitim müdürleri, Uluslararası Meridyen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kes ile okul idarecileri, okullarında Türkçe sınıfı açan Ukrayna devlet okullarının müdürleri ve çok sayıda Ukraynalı Türkçe öğretmen katıldı.

Büyükelçisi Meriç, konuklara 24 Kasım Öğretmenler gününün tarihçesi ve öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Meridyen Okulu’nun Ukraynalı gençlere çok iyi derece Türkçe öğrettiğine dikkat çeken Meriç, bu okullarda yetişen neslin ileride iki ülke arasında köprü vazifesini üstleneceğini söyledi.

Daha sonra söz alan, Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı Leonid Novohatko, Büyükelçi’ye davetinden dolayı teşekkür etti. Novohatko, Kiev’deki 178 devlet okulunun, Türkiye’deki okullarla kardeş okul olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kiev İl Milli Eğitim Müdürü Vera Gorunova ise yaptığı konuşmada Kiev’de bulunan Meridyen Okulu’nun çalışmalarından övgü ile söz etti. Meridyen Okulu’nun kendi okullarından farklı olmadığını belirten Vera Gorunova Meridyen Okulu ile birlikte birçok etkinlik yaptıklarını ve hâlihazırda devam eden çok sayıda ortak projelerinin olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Büyükelçi Meriç 24 Kasım Öğretmenler Günün vesilesiyle, Türkiye ile Ukrayna arasındaki eğitim alanındaki ilişkilerin geliştirilmesine yapmış olduğu katkılardan dolayı Ukraynalı ve Türk öğretmenlere teşekkür belgesi ve çeşitli hediye etti.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cİhan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]