Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Ukrayna’da botulizim 2018’de 4 can aldı

Ukrayna'da Botulizm: 2018'de kurbanların sayısı 4'e çıktı

Ukrayna, insani yardım olarak botulizme (clostridium botulinum bakterisinin ürettiği toksinden kaynaklanan bir zehirlenme türü. Çoğunlukla, evde hazırlanmış ve uygun şekilde sterilize edilmemiş konservelerden kaynaklanır.) karşı 12 doz serum aldı, aynı zamanda satın alınan bir ilaç partisi daha bekleniyor.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Merkezi tarafından verdiği bilgilere göre Ukrayna’da 5 Temmuz itibariyle 2018 başından bu yana, botulizmden etkilenen 60 kişi kaydedilirken onlardan 4’ü öldüğünü bildirildi.

Belirtildiği gibi, bu yıldan beri ilk defa hükümet, 2018 yılında uluslararası uzman kuruluşlar tarafından satın alınan ilaç ve tıbbi ürünler listesinde, botulinum antitoksini içeren ilk sera ve immünoglobülinleri kapsamakta ve yakın gelecekte teslim edilecektir.

BOTULİZM HASTALIĞI NEDİR?

Botulizm (Latin Botulus – sucuk) Clostridium botulinum toksinine neden olan akut toksik bir enfeksiyon hastalığıdır.

Enfeksiyon kaynakları ölü hayvanlar, kuşlar, balık ve toprak, nehir çamuru, güçlü bir enfeksiyon rezervuarı görevi görür.

Gıda botulizm ile kuluçka dönemi – 8 saatten 10 güne kadar.

Muhabir: Yevgeniya Vyaçeslav

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]