Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna, Moskofları Türk teknolojisiyle vuracak!

Kiev ile Ankara’dan, Rusya'yla savaşan Ukrayna'ya silah tedariki anlaşması

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (RNBOU)’nden yapılan açıklamada, Türkiye ile Ukrayna’nın kurduğu askeri-teknik işbirliği ortak komisyonunun Ankara’da biraraya geldiği bildirildi.

İki ülke komitesinin Ankara’daki oturumunun sonunda Ukraynalı ve Türk yetkililerin Ukrayna’ya insansız hava araçlarının (İHA) tedariki ve ortak işletmenin açılması konusunda memorandum imzaladıklarını duyurdu.

Konseyin basın dairesinden yapılan açıklamada, “Komisyonun çalışmaları sonucunda taraflar, Ukrayna’ya İHA tedariki ve ortak işletmenin açılması konusunda memorandum imzaladı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Türk yetkililerin Ankara’nın Ukrayna’dan (Antonov)  An-178 uçakları satın almak istediğini teyit ettikleri kaydedildi.

Açıklamaya göre taraflar, askeri-teknik alandaki ortak projelerin uygulama durumunu ve özellikle Aselsan şirketinin Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için iletişim araçları tedarik kontratının uygulanmasını analiz etti.

Taraflar, Ukrayna Savunma Bakanlığı’na iletişim alanında ileri teknolojilerin ve ilgili programların teslimi için anlaştı ve ilgili dengeleme (off-set) anlaşmasını imzaladı.

Bunun yanın sıra tank, uzay ve uçak yapım sanayii alanındaki projelerin uygulaması ele alındı, taraflar insansız silah sistemleri alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi, zırhlı araçlar için yeni motor numunelerinin geliştirilmesi amacıyla ortak bir tasarım bürosunun kurulması konularında anlaşmaya vardı.

UKRAYNA, İŞGALCİ RUSYA İLE SAVAŞIYOR

Osmanlı Devlet’inin tarihi boyunca savaştığı Rusya komşularına karşı saldırgan politikasını sürdürüyor.   Rusya, 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyet’ini uluslararası hukuka aykırı olarak işgal etti. Rusya, yayılmacı siyasetini burada bırakmayıp Ukrayna’nın doğusunda da silahlı teröristleri tıpkı Türkiye’nin doğusundaki PKK’ya yaptığı gibi destekledi. Avrupa’nın yanı başında cereyan eden bu savaş batının Ukrayna’ya desteğiyle devam ediyor.

Ukrayna krizine dair karşımıza çıkan tabloya baktığımızda iyimser olmak zor. Gelinen noktada Minsk Anlaşması’nın işlemediği, Doğu Ukrayna’da savaşın devam ettiği, Rusya-Ukrayna arasında siyasi gerilimin arttığı, Rusya işgali altındaki Ukrayna toprağı olan Kırım’ın ise gündemin arka sıralarına itildiği görülüyor.

Ukrayna’nın NATO ve Avrupa Birliği üyeliği konusundaki girişimlerinin 2018’de de artarak devam edecek. Ukrayna, Rusya’nın saldırgan tutumunu AB ile ittifak yaparak durdurmayı planlıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]