Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriSpor

Poroşenko: Ukrayna’da gerçek bir futbol mucizesi göreceksiniz

Şampiyonlar Ligi finali 26 Mayıs 2018'da, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Ukrayna, Real Madrid vs Liverpool’ün  Şampiyonlar Ligi Finali karşılaşmasına hazır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, UEFA Events SA İcra Direktörü Martin Cullen’i kabul etti. Toplantıda, Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko ile Şampiyonlar Ligi Ukrayna finali organizasyonundan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Igor Rainin hazır bulundu.

Ukrayna’nın prestijli futbol turnuvalarını organize etmedeki tecrübesi olduğunu ifade eden Poroşenko, 2012 yılında Polonya ile Ukrayna’nın müşterek ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası organizasyonuna hatırlattı.

Ukrayna’da, Kiev’de 26 Mayıs’ta Şampiyonlar Ligi finalinin oynanmasının önemine değinen Poroşenko, bu alınan karar nedeniyle UEFA’nın tüm yönetim kurulu üyelerine ve kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu kararın alınmasının Ukrayna için bu çok büyük bir sembolik öneme sahip olduğunu vurgulayan Poroşenko, finallerin organizasyonu için en rahat koşulları oluşturmak için bütçeden 100 milyon grivna (16 milyon 163 bin Türk lirası) kaynak ayrıldığı bir dizi yasal düzenlemenin de yapıldığını bildirdi.

UEFA Events SA İcra Direktörü Martin Cullen de spor tesislerin altyapısının hazırlanması ve Avrupa’daki futbol festivali konusunda etkili işbirliği ve kişisel desteği Poroşenko’ya teşekkür etti.

O son 12 ay içinde oynanan UEFA sabit hazırlanması Başkanı Ukrayna hükümeti ve Organizasyon Komitesi ekibi ile temasta ve futbol ile 2018 yılında Şampiyonlar Ligi Ukrayna finale tutan olduğunu söyledi.

Cullen, Ukrayna’nın finaller için hazır olduğunu söyledi.

🇪🇸 Real Madrid vs Liverpool 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

🏆 Şampiyonlar Ligi Finali

🗓 26 Mayıs 2018

🏟 NSC Olimpiyskiy Stadium

🇺🇦 Kiev, Ukrayna

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]