Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Eski Yeni Yıl” mı yoksa Hz. İsa’nın sünneti mi?

“Eski yeni yıl” bayramını Ukrayna ve Rus, ayrıca diğer Post-Sovyet halklarından başkası kutlamaz. Peşi peşine gelen kış bayramları silsilesinin sonuncusudur. Eski yeni yıl bayramı, Grigoryan takvimine sonradan geçen bu halkların resmi olmayan bir bayramıdır. Dolayısıyla şimdiki takvimle 13-14 Ocak gününe rastlayan eski Julian takvimindeki “yeni yıl” burada kutlanır. Ukrayna eski halk bayramları ile karışarak “Malanka” adını da almıştır. Aziz Vasil günü de denir.

Ancak Post-Sovyet halkları bu günlerin arkasındaki dini anlamı fazla bilmez. Bu gün Hz. İsa (a.s.) sünnet edildiği gündür. Luka İncilinde (2,21) “Daha ana rahmine düşmeden meleğin adının ‘İsa’ olduğunu bildirdiği çocuk sekiz günlük olunca sünnet edilmeli ve ona ad verilmeliydi.” diye anlatır.

Fakat günümüzde Kilise Hz. İsa Peygamber’den kalan sünneti fiziki bir uygulama yerine, insanın kötü niyetlerini terk etmesi olarak yorumlamaktadır.

Ulyana Dermenci – www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]