Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukraynalıların en favori bayramları hangisi?

Ukraynalılar arasında en popüler resmi ve dini bayramlar belirlendi.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından, Ukraynalıların popüler bayramlarına ilişkin yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Yapılan anket sonucunda Ukraynalılar arasında en popüler bayramın paskalya yortusu olduğu anlaşıldı.

1 MAYIS’IN YILDIZI SÖNDÜ
Ukrayna vatandaşlarının en sevdiği resmi tatiller; Paskalya, Noel ve Yeni Yıl. En az sevdikleri bayram ve tatil günü ise, 1 Mayıs Uluslararası İşçi Dayanışması Günü ile Anayasa Günü ise popülaritesi en az olan bayramlardan.

Nisan ayının ilk haftası açıklanan anket sonuçlarına göre Ukraynalılar arasında en popüler resmi tatillerinin sıralı listesi şöyle:

olarak açıklandı.

Katılımcıların yüzde 45’i en çok sevilen bayram olarak 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü olarak bildirirken, yüzde 35’i dini bayram olan Kutsal üçlünün bayramını ve yüzde 31’i ise Zafer Bayramı en çok sevilen bayramlardan sayıyor.

Daha az popüler olan Bağımsızlık Günü (yüzde 16), Ukrayna Muhafızı Günü (yüzde 11), Uluslararası Dayanışma Günü (yüzde 9) ve Anayasa Günü (yüzde 5).

Muhabir: Yevgeniya Vyaçeslav – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]