Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB’nin nazlı ortağı İngiltere

Avrupa Birliği’nin liderleri, kriz sarsıntıları sonrası birlikte oluşan çatlakları tamir etmeye çalışıyor. Yunanistan ve İspanya’yı iflastan korumaya çalışan liderler şimdi de Euro kullanmayan, Schengen’e katılmayan fakat ayrıcalıklı statüsünü genişletmekte ısrara devam eden İngiltere ile başa çıkmaya çalışıyor.

“İstediklerimiz verilmezse AB’den ayrılabiliriz” tehdidiyle birliği zor durumda bırakan İngiltere Başbakanı David Cameron, yarın Hollanda’da tartışmalara son noktayı koymaya hazırlanıyor. Cameron Cuma günü, ülkesinin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinin geleceği açısından son derce önemli bir konuşma yapacak. Cameron’un, merakla beklenen konuşmasını Hollanda’da yapacak olması, İngiltere’de giderek her geçen gün daha fazla destekçi bulan Avrupa Birliği’nden ayrılma fikrine karşı önemli bir mesaj olabilir. Başbakan Cameron, başta kendi partisi içinden yükselen AB karşıtlığı konusunda aylardır soruları cevaplamaktan kaçınıyor ve bu konuşmasını adres gösteriyordu. Avrupa Birliği’ni ekonomik olarak kendileri açısında büyük bir avantaj gören Cameron, buna karşın birliğin başta ceza kanunları ve sosyal mevzuat konularındaki yasal dayatmalarına karşı çıkıyor. Buna karşın Avrupa Birliği liderleri ise İngiltere’nin Euro’yu kullanmaması, Schengen’e dâhil olmaması ve sürekli ayrıcalıklar talep etmesine tepki gösteriyor. İki taraf arasında giderek derinleşen çatlağın ayrılıkla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını, Cameron’ın son taleplerine AB liderlerinden alacağı cevaplar belirleyecek.

Başbakan Cameron’ın başlıca seçim vaadi olan taleplerinin AB tarafından geri çevrilmesi durumunda İngiliz halkının doğrudan doğruya “AB’ye evet mi hayır mı?” sorusuyla yüzleşeceği bir referanduma gitme ihtimali son derece yüksek. Yapılan son anketler, az farkla da olsa İngiltere’de halkın çoğunluğunun AB’den ayrılmaktan yana olduğunu gösteriyor. Siyaset ve ekonomi uzmanlarının bu durumun İngiltere açısında bir felaket doğurabileceği uyarıları ise İngiliz halkında oluşan algıyı değiştirmeye yetecek gibi görünmüyor.

FRANKFURT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]