Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna ve Türkiye ilişkilerinin kronolojisi kitaplaştı

Karadeniz havzasının iki önemli ülkesi, Ukrayna ile Türkiye’nin tarihten günümüze ilişkileri kronolojik olarak bir kitapta toplandı.
Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi’nde iki ülke ilişkileri tarihini anlatan Ukraynaca eserin tanıtımına; üst düzey Ukraynalı yetkililer, diplomat, büyükelçi, rektör, akademisyen, yazar, şair, tarihçi ve düşünürler katıldı.

Tanıtımın moderatörlüğünü yapan tarihçi akademisyen Prof. Dr. Volodimir Sergeyçuk eser için; “Ukrayna’nın en köklü tarihçileri tarafından kaleme alınan eser, tarih perspektifinden Ukrayna ile Türkiye ilişkilerine ışık tutmakta.” dedi.

Projenin koordinatörü olan Kültür Merkezi Genel Müdürü Gökhan Demir ise yaptığı konuşmada; “ Ukrayna ile Türkiye tarihine ışık tutan bir eseri topluma kazandırmanın mutluluğunu yasıyoruz. Ukrayna’yla aramızdaki tarihi ve güçlü bağların ortak değerlerin böyle değerli eserlerle ortaya konmaya çalışıldı. 16 yüzyıldan günümüze birçok tarihi hadiseler bir kronolojik şekilde ortaya kondu. Bu çalışmanın ikinci cildi kültür, üçüncü cildi ise edebiyat olarak basılacak. Ukrayna ve Türkiye toplumuna, birçok eser kazandıran merkezimiz çalışmalarına bundan sonrada hızla devam edecektir.” diye konuştu.

‘UKRAYNA VE TÜRKİYE İÇİN ZOR BİR DÖNEM’
Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan eserin editör kadrosunda bulunan eski Bakan Anatoliy Tolstouhov; “Kiev’de Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi’nde, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kronolojisi olan bir kitabın tanıtımını yaptık. Ukrayna ile Türkiye’nin asırlara dayanan bir ilişki ve işbirliği var. Şimdi çok zor bir dönem hem Ukrayna hem de Türkiye için. Ukrayna ile Türkiye birbirini kaynaklar açısından da tamamlayan iki ülke. Bugün Ukrayna; kritik, dramatik ve kriz sürecinden geçiyor. Bu açıdan ilişki ve yardımlaşma köprüsü devamlı çalışmalı. Birbirimizi karşılıklı olarak anlamalıyız. Bu günler geride kalacaktır. Bugün karşı karşıya olanlar yarın yine birlikte yaşayacaklarını unutmamalı.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]