Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Kramatorsk’taki seçim bölgesini ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, şiddetli çatışmalar sonucu Rusya yanlısı ayrılıkçılarından alınan Donetsk Bölgesi’ne bağlı Kramatorsk Şehri’ndeki seçim bölgelerini ziyaret etti.

Silahlı ayrılıkçılardan temizlenen Kramatorsk Şehri’ne askeri helikopter ve askeri üniformayla gelen Poroşenko, ağır silahlı özel kuvvetler tarafından korundu.

Seçim bölgelerine oy kullanmaya gelen vatandaşlarla ve çocuklarla yakından ilgilenen Poroşenko, kendisini görünce gözyaşlarını tutamayan bir vatandaşı sarılarak teselli etti. Bizi bırakmayın diyen vatandaşa Poroşenko, “Sizleri bırakmayacağız.” şeklinde cevap verdi.

Seçim bölgesinde sandık güvenliğini sağlayan askerler ile sohbet eden Poroşenko, her gün yaptıkları kahramanlık ve özverili çalışmalarından övgüyle söz etti.

Poroşenko, askerlere hitaben, “Sizin yaptığınız vazife ve Ukrayna menfaatleri için özverili gayretleriniz gerçek kahramanlıktır. Benim ve milyonlarca Ukraynalı için sizler birer kahramansınız. Biz huzurlu hayatımızı size borçluyuz. Buraya geliş amaçlarımdan bir tanesi de askerlerin seçim hakkını korumaktır. Bugün 10 binden fazla asker anayasal hakkını kullanarak oy verecek.” dedi.

Seçmenler ile sohbet eden Poroşenko, sandık görevlilerinden oy verme işlemleri ve katılım hakkında bilgi aldı.

Kramatorsk, Dzerjinsk ve Slavyansk şehirlerinde seçim bölgelerinde oy verme işlemlerinin normal şekilde devam ettiğini belirten Poroşenko, iktidar olarak seçmenin güvenliği sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Poroşenko bu seçimler akabinde parlamentonun tamamen yenileyeceğinden emin olduğunu ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]