Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DonetskGündem

Poroşenko, işgal altındaki Kırım’da seçim sonuçlarını tanımayın!

Poroşenko, İsveç Savunma Bakanı ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Taraflar, özellikle Rusya’nın Avrupa güvenlik sistemine yönelik oynadığı istikrarı bozucu rol nedeniyle, Ukrayna ile İsveç arasındaki diyalogun askeri-siyasi alanda yoğun bir şekilde geliştiğine dikkat çekti.
Poroşenko, Donbas’daki gergin durumu ve Rusya’nın işgali altındaki Kırım yarımadasındaki silahlanma hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Poroşenko ile Hultqvist, Donetsk ve Luhansk bölgelerinde BM barış gücü misyonu görevlendirilmesi,
Moskova üzerindeki yaptırımları ve diplomatik baskıyı artırarak Rusya’yı barışa zorlamak gerektiği, Moskova’nın gazı jeopolitik hedeflerine ulaşmak için bir baskı aracı olarak gördüğünü, siyasi proje olan Kuzey Akım 2 ve Avrupa enerji güvenliği gibi konuları müzakere etti.

Ayrıca, Poroşenko, AB ülkelerini, işgal altındaki Kırım bölgesi üzerindeki Rusya seçimlerinin sonuçlarını tanımama çağrısında bulunarak bunun yasadışı ve uluslararası hukukun ihlal olduğunu vurguladı.

Haber: Yunus Erdoğdu

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]