Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaTürkiye

Kanada Türkiye’den iltica başvurularını hızlandırdı

Kanada, Türklerin CanAda'sı oldu..

Kanada, Türkiye vatandaşlarının iltica başvurularına kolaylık getirme kararı aldı. Kanada içinden yapılan başvurular, mahkeme sürecinden muaf tutulacak.

Kanada’da, ‘hızlandırılmış iltica başvurusu alınan ülkeler’ listesine Türkiye‘nin de eklendiği bildirildi.

Kanada’da bulunan ve iltica etmek isteyen Türkiye vatandaşlarının işlemlerinin, mahkeme sürecine gerek görülmeksizin hızlandırılmış şekilde yapılması anlamına geldiğini ifade edildi.

Açıklamada;“Kanada Göçmen Koruma Dairesi’in kararı 1 Ocak 2018’den itibaren yürürlüğe girecek. Başvurular sadece Kanada’da bulunan ve iltica kararı alan Türkiye vatandaşlarından alınacak. Bu başvurular, güvenlik taramasının ve gerekli onayların ardından, itiraz hakkının saklı tutulması kaydıyla, mahkeme süreci olmaksızın başlatacak.” denildi.

LİSTEDE HANGİ ÜLKELER VAR?

Türkiye’nin eklendiği listede bulunan diğer ülkeler şöyle:

Afganistan
Burundi
Mısır
Eritre
Irak
Suriye
Yemen.


NEDEN?

Kanada hükümetinin bu politikası, kendi ülkelerinde tehlike altında olan kişilere hızla mülteci statüsü verilerek korunmalarını sağlama prensibine dayanıyor. Kanada başvuru işlemlerini şu durumlarda hızlandırıyor: Söz konusu ülkeden benzer gerekçelerle yapılan başvuruların artmış olması; bu ülkeden başvuruların yüksek oranda kabul görmesi ve bu ülkeye ilişkin ortak iddiaların incelenip onay verilmesi.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]