Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Ukrayna’da öldürülen hukukçunun katil zanlısı yakalandı

Kardeşinin katilinin ceza alması için mücadele insan hakları savunucusunun kanı yerde kalmadı

Geçtiğimiz günlerde kardeşinin katilinin ceza alması için mücadele eden hukukçu İrina Nozdrovskaya’nın öldürülmesi hadisesi toplumda infial oluşturmuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, olayın ivedi şekilde aydınlatılmasını sağlayan ve katil zanlısını yakalayan Emniyet Müdürü Birinci Yardımcısı Vyaçeslav Abroskin, Emniyet Müdürü Soruşturma İdaresi Başkanı Vitaliy Nevgad ve Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksandr Turçinov’u kabul etti.

Emniyet mensuplarının başarılı operasyonu için teşekkür eden Poroşenko, cinayet soruşturmasının ivedi şekilde sonuçlanmasının emniyet teşkilatındaki reformlarının bir neticesi olduğunu söyledi.

Poroşenko, otomobili havaya uçurulan ve faili meçhul kalan gazeteci Pavel Şeremet’in de katillerinin bulunmasını istedi.

Hukukçu Nozdrovskaya’nın cinayetinin aydınlatılmasında güvenlik kameraları görüntüleri etkili olmuştu.

NE OLMUŞTU?
Eylül 2015’te uyuşturucu ve alkolün etkisiyle sarhoş halde direksiyona geçen Dmitriy Rossoşanskiy, trafik kazası yapmıştı. Kaza neticesinde İrina Nozdrovskaya’nın 26 yaşındaki kardeşi Svetlana Sapatinskaya hayatını kaybetmişti. Kardeşinin hayatını kaybettiği kazayı Nozdrovskaya, takip etmeye ve kardeşinin katilinin hak ettiği cezayı alması için mücadele etmeye başladı. Haziran 2017’de Dmitriy Rossoşanskiy 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Arkasında sağlam bağlantıları olan ayrıca Kiev bölgesi Vışgorodskiy ilçesinde görev yapan hakim Sergey Kupriyenko’nun yeğeni Rossoşanskiy’nin avukatı 28 Aralık tarihinde kararı temyiz etmeye çalıştı. Temyiz sürecinde Aralık ayı sonunda, Dmitriy Rossoşanskiy’nin arkadaşları ve akrabaları tarafından birçok kez tehdit edilen insan hakları savunucusu Nozdrovskaya’nın kaybolduğu anlaşıldı.

Kardeşinin katilinin peşini bırakması istenen Nozdrovskaya’nın cesedi, 1 Ocak tarihinde Kiev bölgesinin Vışgoroskiy ilçesindeki Demidov köyü yakınında bir nehirde bulundu. Kizka nehrindeki bir köprü altında bulunan cesedin bir arabadan atıldığı iddia edildi.

Emniyetin başarılı operasyonu sonucunda gözaltına alınan kişinin Nozdrovskaya’nın 26 yaşındaki kız kardeşi Svetlana Sapantinskaya’nın öldüğü trafik kazasına yapan Dmitriy Rossoşanskiy’nin babası 1954 doğumlu Yuriy Rossoşanskiy olduğunu ileri sürüldü.

Haber: Yunus Erdoğdu

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]