Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna, ABD’den, Rusların korkulu rüyası Anti-tank Füzelerini aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Trump'a teşekkür etti!

ABD Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre Ukrayna ordusu ile 47 milyon dolarlık satış yapıldı. Satış, 210 adet anti-tank füzesi ve 35 füze fırlatma rampasını kapsıyor. Anti tank füzeleri Ukrayna toprak bütünlüğünü tehdit eden Rusya’nın moralini bozdu.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, “ABD, Ukrayna’nın uzun vadeli savunma kapasitesi inşasına yardımcı olma, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma ve muhtemel saldırganlıkları caydırma çabalarımızın bir parçası olarak bu ülkeye ‘geliştirilmiş savunma kabiliyetleri’ temin etmeye karar vermiştir.” dedi.

ABD’nin Ukrayna’ya vereceği silahların amacının “tamamen savunma” maksatlı olduğu kaydedilen açıklamada, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Ukrayna egemen bir devlettir ve kendini savunma hakkına sahiptir.” değerlendirmesi yapıldı.

Aynı Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre 47 milyon dolarlık satış, 210 adet anti-tank füzesi ve 35 füze fırlatma rampasını kapsıyor.

“ATLANTİK AŞISI” YORUMU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukraynalı askerlerin elindeki Amerikan silahları saldırı amaçlı değil, saldıranın daha güçlü biçimde püskürtülmesi, Ukraynalı askerler ve sivillerin korunması ve nefsi müdafaa için. Bu ayrıca, Rus saldırganlık virüsüne karşı trans-Atlantik bir aşı” ifadesini kullandı.

As we have agreed with President Trump, calmly and without unnecessary noise, Ukraine shall receive lethal defensive weapons from the United States.
This fundamental and long-awaited decision of the American administration was confirmed during my yesterday’s talk with the State Secretary Rex Tillerson.
I am grateful for the leadership of President Donald Trump, clear position of all our American friends, and for strong bipartisan support of Ukraine. Along with strengthening the sanctions against Russia, this step is an adequate response to the continuation of the occupation of the Ukrainian territory, the failure of Moscow to fulfill its commitments, and the continued pouring of heavy weaponry in Donbas.
American weapons in the hands of Ukrainian soldiers are not for offensive, but for stronger rebuff of the aggressor, protection of Ukrainian soldiers and civilians, as well as for effective self-defense in accordance with Article 51 of the UN Charter. It is also a transatlantic vaccination against the Russian virus of aggression.
Ukraine shall win!
The President of Ukraine Petro Poroshenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]