Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriKültürVideo

[VİDEO] Poroşenko, “Kiborgs” filminin galasına katıldı

Cyborg yani sibernetik organizma teriminin kısaltılması, ancak Donetsk’te havalimanındaki çatışmalardaki mekanize birliklerin takma adı.

Ukraynalı vatanseverlerin, Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı Donetsk Havalimanı’ndan verdikleri destansı mücadeleyi konu alan film “Kiborgs” (English: Cyborg yani sibernetik organizma teriminin kısaltılması ancak Donetsk’te havalimanındaki çatışmalardaki mekanize birliklerin takma adı, Ukraynaca: Кіборги) 7 Aralık’ta Ukrayna’da vizyona giriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, “Kiborgs” adlı uzun metrajlı filmin prömiyerine katıldı.

Poroşenko, burada filmin yapımcılarına ve çekim ekibine teşekkür ederek salondaki ordu mensuplarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı. Poroşenko, filmin yönetmeni Ahtem Seyitablayev’e üçüncü derece “Başarı Ödülü” nişanını takdim etti.

Poroşenko, Ukrayna halkının ortak çabaları sayesinde Avrupa kıtasındaki savaş tecrübesine sahip en güçlü ordulardan birisinin oluşturulduğunu ifade etti. Rusya yanlısı ayrılıkçılarla devam eden savaşta 2 bin 750’nin üzerinde askerin ülkesinin topraklarını korumak için hayatını kaybettiğini belirten Poroşenko, filimin gerçek hayatta terörle mücadele ATO bölgesinde gerçekten yaşananları aktardığını belirtti.

Filmin kalitesi itibariyle Ukrayna sinemasının geldiği noktaya ve popülaritesinin arttığına vurgu yapan Poroşenko, sinema sektörünü ek teşvikleri içeren yeni bir yasayı imzaladığını bildirdi.

Filmin yönetmeni Ahtem Seyitablayev ise filimin yapımında yer alan ve emeği geçenleri takdim ederek,
iyi bir film çıkarmaya çalıştıklarını, oldukça dramatik ve trajik bir hikâyeden Ukrayna ulusun doğuşuna tanıklık yapacak bir filmi çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev

Fotoğraflar: Mykhailo Markiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]