Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Karapapak Türklerinden, Nazarbayev’e nişan

Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyinden, Nazarbayev’e Tengri Yıldızı Nişanı

Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi tarafından; Kazakistan Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Nursultan Nazarbayev’e “Tengri Yıldızı” Nişanı verildi.

Ukrayna ulusal basın ve yayın kuruluşlarına açıklama yapan, Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi Genel Sekreteri Nigara Hamrayeva;

“Asil Türk milletine sadakati ve üstün özverileri neticesinde Türk dünyasının siyasi birliğine yapmış olduğu katkılarından dolayı Sayın Nazarbayev’e borcumuzu azda olsa ödemeye çalıştık” dedi.

Hamrayeva, 30 Aralık 2020 tarihinde Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi Genel Başkanı Taşkın Gülmemmedov tarafından, Kazakistan ilk cumhurbaşkanı, Kazakistan Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Nursultan Nazarbayev’e “Türk Dünyasına yapmış olduğu üstün hizmetlerine göre “Tengri Yıldızı” Nişanı verilmesi hakkındaki kararname imzaladığını bildirdi.

Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi Genel başkanı Taşkın Gülmemmedov

“NAZARBAYEV, UKRAYNA DEVLETİNİN EN ZOR ZAMANLARINDA DESTEKÇİSİ VE DOSTU”

Ukrayna’da yaşayan Karapapak Türklerini birleştiren sivil toplum kuruluşu olan Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi verdiği “Tengri Yıldızı” Nişanının, Nazarbayev için bir Türk halklarının ödülü olduğunu ifade eden Hamrayeva, Nazarbayev’in Türk Dünyasında sevilen ve itibar gören başkan olduğunu belirtti.

Hamrayeva, “Kendisi, çok değerli büyüğümüz, aksakallımız aynı zamanda Kazakistan’ın bağımsızlığı ve egemenliğinin mimarı ve yılmaz savunucusudur. Elbaşımız, konseyimizin bağlı olduğu Ukrayna Devletinin en zor zamanlarında destekçisi ve dostu olmuştur.  Konseyimiz Türk dünyasının önemli bir temsilcisi olarak Sayın Nazarbayev ile onur, gurur duymakta ve yürekten muhabbetle sevgi duymaktadır.” dedi.

Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi Genel Sekreteri Nigara Hamrayeva

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]