Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Astana’da, Rusya, Türkiye ve İran anlaştı

Türkiye, Suriye'de, Rusya ve İran ile ittifakı seçti.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da altıncı turu tamamlanan Suriye görüşmelerinin garantör ülkeleri olan Rusya, Türkiye ve İran’ın, müzakerelerinin sonucunda, İdlib dahil olmak Suriye’nin dört bölgesinde oluşturulacak gerilimi azaltma bölgeleri konusunda uzlaşıya vardığı belirtildi.

Astana’daki görüşmeler sonrasında Rusya, Türkiye ve İran’ın yaptığı ortak açıklamada, üç ülkenin; biri İdlib vilayetinin tamamı, Lazkiye’nin kuzeyi, Halep’in batısı ve Hama’nın kuzeyinde, biri Humus vilayetinin kuzeyinde, biri Şam’ın kuzeyindeki Doğu Guta’da, diğeriyse Suriye’nin güneyinde yer alan Ürdün sınırında olmak üzere dört gerilimi azaltma bölgesinin sınırları konusunda anlaşmaya vardıkları kaydedildi.

Açıklamaya göre, Rusya, Türkiye ve İran gerilimi azaltma bölgelerinde gözetim sağlamak amacıyla Suriye’de ortak bir koordinasyon merkezi kuracak.

6 aylık süre

Sputnik’in aktardığı habere göre; söz konusu dört bölgenin altı aylık bir süre için oluşturulacağı fakat bu sürenin sonradan uzatılabileceği kaydedildi. Diğer taraftan Astana görüşmelerinin bir sonraki turunun ekim ayında yapılacağı belirtiliyor.

İdlib’de garantör ülkelerden hangisinin güçlerinin bulunacağı ve buradaki gerilimi azaltma bölgesinin sınırları, Astana görüşmelerinin yeni turundan önce tarafların uzlaşamadıkları en önemli noktaydı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]