Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye’de, Zaza vekilin annesinin cenazesine saldırı: Cenaze mezardan çıkarıldı

Saldırganlar: "Cenazeyi mezardan çıkartır parçalarız..."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un, annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine katılanlara saldırı düzenlendi.

“Cenazeyi mezardan çıkartır parçalarız…” diyen saldırganların baskısıyla Tuğluk’un cenazesi mezardan çıkarıldı. Cenaze Tunceli’de defnedilecek.

Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk, dün akşam Ankara’da yaşamını yitirdi. Hatun Tuğluk’un cenazesi bugün Batıkent’te bir cemevine getirildi. Buradaki törene, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri, Ahmet Türk ile yakınları katıldı.

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenaze törenine gitti. Cenaze boyunca Tuğluk’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

CENAZE MEZARDAN ÇIKARILDI
Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı’na götürüldü. Burada toplanan bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil. Burası Sünni mezarlığı, Aleviler buraya defnedilemez. Burası Türk toprağıdır, Ermeni toprağı değil, bura Ermenileri istemiyoruz” diyerek cenazeye katılanlara saldırdı.

Çok sayı çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya geç müdahale edildi. 50 kişilik grubun saldırısının ardından cenaze mezardan çıkarıldı.

HDP’li vekil, “Vahşet bir tablo ile karşı karşıyayız. Acı ve trajedinin katlandığı bir duruma şahit olduk” dedi.

HDP de Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İnsani ve dini değerlerden zerrece nasibini almamış barbar güruh, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırdı” dedi.

HDP mesajında, yaşananları “ırkçı saldırı” olarak nitelendirdi.

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]