Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

[TÜRKİYE BATI’DAN KOPTU] Erdoğan: Rusya ve İran’la uyum içindeyiz

Türkiye, Rusya'ya S-400'lerin kaporasını verdi!

Rusya’daki, Avrasyacı ekiple birlikte işbirliği yapan AKP iktidarı, Türkiye’yi batıdan kopartarak Avrasya bloğuna girdi.

Kazakistan dönüşü uçağında gazetecilerin sorularını cevaplayan AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan, Rusya ve İran ile özellikle İdlib’e ilişkin mutabakatın sorunsuz işlediğini söyledi.

Erdoğan, “Zannediyorum ki Astana Zirvesi sonrasında da aramızdaki sağlıklı görüşmeler devam edecek. Gelişmeler olumlu istikamette devam ediyor” dedi. Erdoğan, ‘Esed’le görüştü’ iddialarına tepki gösterdi: Görüşmedim, görüşmeye de niyetim yok.

“RUSYA İLE ARAMIZDA İHTİLAF YOK”
Erdoğan: “Şu anda İdlib’te Rusya ile daha önce mutabık kaldığımız gibi süreci işletiyoruz ve bu şekilde süreç şu an çalışıyor. Rusya ile bu konuda aramızda herhangi bir ihtilaf söz konusu değil. İran ile de yaptığımız görüşmede ihtilafa konu olabilecek herhangi bir başlık gündeme gelmedi. Öyle zannediyorum ki Astana Zirvesi sonrasında da aramızdaki sağlıklı görüşmeler bu şekilde devam edecektir. Gelişmeler olumlu istikamette devam ediyor.

ESED’LE GÖRÜŞMEM

Sosyal medyada, ‘Erdoğan, Esed ile görüştü’ iddialarına ise Erdoğan; “Herhalde birileri özel dolaştırıyor. Ben Esed ile görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok.” şeklinde cevapladı.

S-400’LERİN KAPORASINI VERDİK

Rusya’dan, S-400’lerin satın alınmasıyla ilgili nihai durum ilgili ise Erdoğan; “S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayi veya savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini veya bağımsız kararını herhalde kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Biz kendi bağımsızlığımızla ilgili kararımızı kendimiz veririz; ülkemizi savunmak için koruma tedbirlerini de, güvenlik tedbirlerini de kendimiz almakla mükellefiz. Eğer bir yerlerden bu noktada herhangi bir savunma unsurunu tedarikte zorluk çekiyorsak, girişimlerimiz çoğu kez engellemelere takılıyorsa başımızın çaresine bakacağız.” diye konuştu.

“ALMANYA, TERÖRE YATAKLIK YAPIYOR!”

Avrupa’yı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den daha sert bir dille eleştiren Erdoğan,
“Almanya’nın şu anda teröre yataklık yapan bir ülke haline gelmesini normal karşılayamayız. Hatalı tavırlar dolayısıyla, Alman yönetimine kırgınlığımız var. Evet, seçim dönemindeler. Ama kimin kazandığı bizi pek ilgilendirmiyor.” şeklinde konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]