Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yemek

Dondurmanın faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olan dondurma hakkında bilmediklerimiz...

Yazların tatlı eğlencesi, dondurmanın faydaları saymakla bitmiyor…

Kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum ve sülfür gibi mineraller, A, B6, B12, D vitaminleri, protein, yağ ve karbonhidrat; dondurmayı dengeli ve oldukça besleyici yapan besin öğeleri. Dondurma, kalsiyumun ana kaynağı olmasıyla kemik ve diş gelişimini destekleyen, kas kasılmasını sağlayan temel besinler arasında yer alıyor.

SİNDİRİMİ KOLAY
Mideyi sindirimi zor şerbetli hamur tatlılarıyla yormak yerine, akşam yemeğinden bir-iki saat sonra hem vitamin-mineral açısından dengeli, hem de sindirimi daha kolay olan dondurma tercih edilebilir.

232506_80f1aba43031d5ba8fcdc1fa129ea2a6c673399e

STRESE BİREBİR
Ayrıca dondurma, mutluluk hormonlarından olan thrombotonini düzenleyerek ve beynin keyif veren bölgelerini uyararak, bedenin stres seviyesinin düşmesini sağlıyor. Sütün içeriğindeki triptofan ile sinir sistemini yatıştırıcı etkisinden faydalanılarak uykuya geçişi de kolaylaştırıyor.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI
Dondurmanın kalorisi düşük bir tatlı olmasının yanı sıra içeriğindeki kalsiyum ile kemik sağlığını koruyor ve proteinli olduğu için de insülini daha yavaş uyararak kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

KEMİK ERİMESİNE KARŞI
Dondurma, mutlu etme ve sakinleştirme özelliğiyle adet öncesinde sinirlilik, huzursuzluk, depresif ruh hali yani premens sendromu olan kadınlarda semptomların azalmasını sağlıyor. Ayrıca menopoz sonrasında osteoporoz riskini azaltmak için kalsiyum desteği için de tüketilebilecek tatlılar arasında yer alıyor.

TOKLUK VERİYOR
Hem mutlu eden, hem de protein içeriğiyle tok kalmaya yardımcı olan dondurma; diyet sürecini de kolaylaştırıyor.

487306_160982194033103_100003639712110_216252_1463894395_n_large

DENGELİ BESLENMENİN BİR PARÇASI
Dondurma; karbonhidrat, protein ve yağ oranı dengeli olduğu için ara öğünlerde tek başına da tüketilebilir. Kilosunu korumak isteyen yetişkinler yaz aylarında ikindi ara öğünlerinde iki top dondurma yiyebilir, zayıflamak isteyenler sıklığını biraz azaltarak haftada iki-üç gün ara öğünlerde tüketebilirler.

DONDURMANIZI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR
Dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; hijyenik koşullarda üretildiğinden emin olmaktır. Çünkü süt ürünleri, çabuk bozulan ve faydalı özelliklerini hızla yitiren gıdalardır. Hijyenik olmayan koşullarda üretilen veya saklanan dondurmalarda bakteriler üreyebildiğinden, sağlığı tehdit edecek risk oluşturabilirler. Bu nedenle bilgileri paket arkasında belirtilen, hijyenik koşullarda üretilen, soğuk zinciri kırılmadan saklanmış, güvenilir paketli dondurmaları tüketebilirsiniz.

Kaynak: TuristHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]