Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna, Kuzey Kore’ye roket vermiyor!

New York Times, "Ukrayna ve Kuzey Kore roket ilişkisi" haberi Rus propagandası mı?

Kuzey Kore’nin kıtalararası roketlerinin motorunun Ukrayna’da aldığı iddiası Rus propagandası.

Dün (14 ağustos) Amerikan gazetesi The New York Times’ta, Ukrayna’yı Kuzey Kore ile roket ilişkisini konu alan bir yazı yer aldı.

Böylece yazıda, ABD’yi ulaşabilir kıtalararası balistik füze, Kuzey Kore’nin testi başarısı, Ukrayna “Yujmaş”ta üretilen güçlü roket motorlarını, karaborsadan aldığını iddia etti.

“RUS PROPAGANDASI”
Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov ise Ukraynalı savunma sanayisi Kuzey Kore rejimine roket motorları ve roket teknolojisini temin etmediğini ve bu iddia Ukrayna gözden düşürmek amacıyla Rus kökenli olabileceğini vurguladı.

Öte yandan ‘Yujmaş’ tan yapılan açıklamaya göre Kuzey Kore ile herhangi roket bağlantıların reddediyor ve New York Times’taki yazıyı provokasyon içerikli olduğunu ifade ediyor.

ASKERİ AMAÇLI ROKET ÜRETMİYORUZ!
Ukrayna devlet şirketi ‘Yujnıy’ (Güney makine fabrikası) resmi sitesinde yayımlanan bir açıklamada, şirketin Kuzey Kore uzay ya da savunma amaçlı roket programları ile ne şimdi ne de geçmişte alakası olmadığını bildirildi. Yapılan açıklamada, şirkette Ukrayna bağımsızlık yıllarında askeri kullanım için roketler ve füzeler üretilmediğini ve üretilmeyeceğini ifade edildi.

Son yıllarda ihracat için tek seri üretim motor (Avrupa fırlatıcı “Vega” için İtalya’ya RD-843), açık uzay şartlarında ve özellikleri çalışacak şekilde tasarlanmıştır, bu motorun askeri amaçlar için balistik füzelerde kullanılmaya uygun değildir. Devlet şirketi ‘YUJMAŞ’, Ukrayna’nın 1998 yılından beri olan Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi üyesi olduğundan dolayı, rejimin gereksinimlerine uygun olduğunu kaydetti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]