Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

15 Temmuz’u en iyi anlayan ülkede Türklere kanlı baskın: 18 ölü

Çavuşoğlu'nun ziyaretinden bir ay sonra gerçekleşti....

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Hizmet Hareketi’ne karşı yaptırımların yapılması amacıyla bir ay önce ziyaret ettiği Burkina Faso’daki, Aziz İstanbul Türk restoranına kanlı bir saldırı gerçekleşti.

Çavuşoğlu’nun, “15 Temmuz darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden birinin Burkina Faso olduğunu” söylediği ülkede gerçekleşen saldırıda biri Türk 18 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğu açıklandı. Saldırıyı üstlenen olmasa da baş şüpheli El Kaide’ye bağlı İslami Mağrip grubu.

Çavuşoğlu, Hizmet Hareketi’nin aleyhinde çalışmak için gittiği Burkina Faso’da şunları kaydetmişti: “Bildiğiniz gibi 15 Temmuz bir yıl önce gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıl dönümüdür. Dost ve kardeş Burkina Faso, Türkiye ile olan dayanışmasını hemen göstermiştir. Bu darbeyi gerçekleştirmek isteyen örgütün Burkina Faso’da da dernek ve okulları var. Bu konuda hem beklentilerimizi hem de birlikte hangi adımları atabiliriz, bunları da değerlendirdik. Masum sivil halkı uçaklarla bombalayan ve üzerinden tanklarla geçen bu hainler her yerde her şeyi yapabilir. O yüzden bunlar sadece Türkiye için değil, bulundukları her yer için bir tehdittir.”

SALDIRI BİR AY SONRA GERÇEKLEŞTİ

Başkent Vagadugu’da daha çok beyazların tercih ettiği restorana motosikletlerle gelen 3 ya da 4 kişi, terasta yemek yiyenleri taramaya başladı. Önceki akşam 21.00 sıralarında meydana gelen olayda polisle saldırganlar arasındaki çatışma sabah 05.00’e kadar sürdü. Saldırıyı düzenleyenlerden ikisi öldürüldü.

BAŞ ŞÜPHELİ EL KAİDE

Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da 2016’nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti.

El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

DIŞİŞLERİ’NİN AÇIKLAMASINDAKİ İLGİNÇ AYRINTI

TC Dışişleri’nin açıklamasında ne restoranın adına yer verildi, ne de ‘Türk restoranı’ ifadesi kullanıldı. Bu ayrıntı, “Saldırının yapıldığı restoranın Hizmet Hareketi mensuplarına ait olup olmadığı” sorusunu gündeme getirdi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]