Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB, Ukrayna’ya vizesiz seyahat için yol haritası sunacak

Avrupa Birliği (AB) Ukrayna’ya vizesiz seyahat hakkı tanımayı düşünüyor. Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle yaptığı açıklamada 15 Haziran’da Lüksemburg’da yapılması beklenen AB işbirliği oturumumda Ukrayna’ya AB’ye vizesiz seyahat için yol haritası sunulacağını bildirdi.

Hâlihazırda Ukrayna Dış İşleri Bakanlığı ile AB birlikte bir yol haritası üzerinde çalışıyor. Hazırlanan planın en son halinin bu yılın Ekim ayında yapılması beklenen AB-Ukrayna zirvesinde onaylanması bekleniyor.

Ukrayna’ya vizesiz seyahat hakkı tanımak isteyen AB ilk etapta Ukrayna’dan; biyometrik pasaport, personel verilerinin koruma yasalarının kabulü, sınır güvenliğinin artırması ve insan ticaretinin önünün alınmasını yönünde bir dizi reformları hayata geçirmesini istiyor.

Segodnya Gazetesi’ne konuşan Ukraynalı Dış Politika Uzmanı Alena Getmançuk; “31 Mayıs’ta AB ile Rusya arasında yapılacak zirvede, Rusya vatandaşlarının AB’ye vizesiz seyahat yapmaları ile ilgili bir yol haritası sunulacak. Bu ise Rusya’nın, AB ile ilgili bir gayesi olmamasına rağmen Ukrayna’dan önce vize kolaylığı sağlanacağı anlamına geliyor. Bu hadise Polonya’nın dikkatini çekmesi üzerine Ruslar sayesinde aynı plan Ukraynalılar için de uygulamaya konuldu” dedi.

Sırbistan, Makedonya ve Karadağ gibi ülkelerin AB’nin istediği reformları bir yıl içerisinde tamamladığını söyleyen Getmançuk, Ukrayna’nın biyometrik pasaporta geçiş ve diğer reformlar konusunda hızlı davrandığı takdirde 2012 yılına kadar AB’ye vizesiz girebileceğini ifade etti.

Öte yandan1 Ocak 2008 tarihinden itibaren Ukrayna’ya girişlerinde AB ülkeleri vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanmaya başlamıştı. Bulgaristan, Romanya gibi bütün AB ülkelerinin vatandaşları Ukrayna’ya vizesiz giriş yapıp 90 gün sorunsuz ikamet edebiliyor.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]