Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

Mehmet Görmez’e hakkımız haram olsun!

Neden haram ediyorum?

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliliğe ayrılan Mehmet Görmez veda etti. Konuşmasında herkesten helallik isteyen Görmez’e, UkraynaHaber.com olarak hakkımızı haram ediyoruz.

Neden haram ediyoruz?

Çünkü temsil ettiği makamda görmesi gerekirken görmediği; yalan (beyaz yalanlar dışında, önce biz izin verdik, sonra bizden izin alıp mı gittiniz Mavi Marmara yalanları), hırsızlık (17-25 Aralık’ta bütün dünyanın gördüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını göremedi), emanete hıyanet (referandumda milletin emaneti çalınan oylardan haberi olmadı), AKP döneminde zirveye çıkan çocuk tecavüzleri (Ensar Vakfı ve tecavüzcüsü ile evlenilsin saçmalığı), kadına şiddet olaylarında mağdur kadınların yanında yer almaması…

“Aldatan bizden değildir” hadisinin gereğince Müslümanları aldattığınız için, sen Görmez, bizden değilsin!

Sayısız, İslam dini ile uyuşmayan icraattan ötürü, sana hakkımızı helal etmiyoruz.

Çünkü biz mesleğimizin gereği olarak Görmez’in görmemezlikten geldiği bu hadiselerin hepsini gördük. Ve bu nedenle kendilerini “İslamcı” olarak adlandıran AKP’lilerden almadığımız tehdit, duymadığımız hakaret, yemediğimiz küfür kalmadı.

En azından, “Küfür bir kafir sıfatıdır” küfür etmeyin muhaliflere diyebilirdiniz…

Size yazacak çok şey var ama, “İsraf haramdır.” düsturunca yazmayacağım!

Sizin gibi bir Mercedes‘e tav olan din adamı için; yaktığımız elektriğe, kullandığımız internete, eskittiğimiz klavyemize yazık.

Ancak, üstünüzde cübbe, başınızda da sarık olduğuna göre dinden biraz olsun anlıyorsunuzdur ümidiyle size sadece Kuran-ı Kerim‘de, Tâ-hâ suresinden şu ayetleri hatırlatacağım o kadar!

“124. Buna karşılık, kim Benim Kitabıma sırt döner ve Beni anmaktan uzak durursa, böylesi için dar, sıkıntılı ve gerçek manâsından yoksun bir hayat vardır ve Biz onu Kıyamet Günü de kör olarak diriltip, duruşmaya öyle alırız.
125. “Rabbim,” der, “ben gözleri görür biri iken, neden beni kör olarak diriltip buraya aldın?
126. “Öyledir;” buyurur Allah, “âyetlerimiz sana geldiğinde sen onları nasıl unutup bir kenara bıraktıysan, bugün de sen öyle unutulur,bir kenara atılırsın.”
127. İşte, kendilerine verilen her türlü kabiliyeti ve hayatlarını israf edip haddi aşkın davranan ve Rabbisinin âyetlerine inanmayanları böyle cezalandırırız. Âhiret azabı,(dünyadaki azaptan da, kabir azabından da)elbette daha çetin ve çok daha devamlıdır.”

Tâ-hâ Suresi

Anlayan sivrisinek saz anlamayana davul zurna az…

Çünkü anlasaydın yine bir gün Allah’ın ayetlerini dünyalık için satarken, Allah seni bir fırtına ile camiden kovmuştu onu anlardın! Ölümden döndüğün ve adeta tören yerinden fırtınayla kovulduğun, mescit temel atma programında Tevbe suresinin 17-18. ayetler okunuyordu. Anlamadın!

TEVBE SÜRESİ 17 AYET NE DİYORDU?
17. DİB başkanına denk gelen 17 ayet ne diyor:

TEVBE-17: Allah’tan başkalarına ilahlık yakıştıranların, Allah’tan gelen her türlü gerçeği örtbas etmelerine, bizzat kendileri şahit iken, Allah’ın mescidlerini ziyaret etmek veya onarıp gözetmeye ve canlı tutmaya ne hakları olabilir? Onların hayır adına yaptıkları herşey, boşa gitmiştir. Ve onlar ateşte temelli kalıcıdırlar.
TEVBE-18: Allah’ın mescidlerini, ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, gereği üzre namazı kılan, zekâtı eren, Allah’dan başkasından korkmayan kimseler imar eder, onarır (yalnız bu kimselerin yaptıkları işler, Allah katında doğru ve makbul olur.) işte hidayet üzere bulunanlardan oldukları umulanlar bunlardır.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]