Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna ve Türkiye genelkurmay başkanları Kiev’de bir araya geldi

Karadeniz havzasının iki önemli ülkesi Türkiye ve Ukrayna genelkurmay başkanları, iki ülke ordularının bölge güvenliğinin garantörü olduklarını belirtti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Volodymyr Zamana ile bir araya geldi. Genelkurmay başkanlığındaki heyetler arası görüşmede taraflar iki ülke silahlı kuvvetleri arasında devam eden ilişkileri ve işbirliği olanakları ele aldı.

Zamana ve Özel, Ukrayna ve Türkiye silahlı kuvvetlerinin karşılıklı bölgesel güvenlik konularındaki tutumları, barış tatbikatlarına katılım, askeri standartlarda uyumluluk ve askeri birimler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gibi bir dizi konuyu görüştü.

Tümgeneral Volodymyr Zamana görüşmede, Karadeniz Deniz İşbirliği görev grubu (BLACKSEAFOR) ve “Karadeniz Uyum Harekâtı” adlı çok uluslu ortak tatbikatlara, Ukrayna ve Türkiye’nin silahlı kuvvetlerinin müşterek katılımını iyi komşuluk ilişkilerine örnek olarak gösterdi.

Necdet Özel ise Ukrayna’yı Türkiye’nin önemli bir ortağı ve Ukrayna ordusunu ise Karadeniz bölgesindeki yakın arkadaşı olarak kabul ettiğini söyledi.

“Karadeniz Uyum Harekâtı” sırasında Ukrayna’nın; işbirliği, bölgesel güvenlik ve komşuluk politikası güçlendirmeye yönelik çabalarını öven Necdet Özel savunma ve güvenlik alanında ikili işbirliği düzeyini stratejik olduğunu vurguladı.

Karadeniz bölgesinde güvenliğinin her iki ülkenin öncelikli hedefi olduğunu ifade eden Necdet Özel, Ukrayna’nın “Blackseafor” ve Karadeniz Uyum Harekâtına katılımının gelişerek devam etmesini diledi.

Necdet Özel’n ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tümgeneral Volodymyr Zamana, Ukrayna ve Türkiye arasındaki ilişkilerin dinamik bir şekilde gelişmekte olduğunu ve olumlu ivmenin gelecekte de devam etmesini temenni etti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndaki görüşmelerde Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Askeri Ateşe Cengiz Fitöz ve İkinci Kâtip Berk Ece hazır bulundu.

Tümgeneral Volodymyr Zamana resmi davetlisi olarak bugün Kiev’e eşi ile birlikte gelen Necdet Özel’in 1 Haziran’da Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ziyareti ardından Türkiye’ye geçmesi bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]