Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Trump, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile görüştü

Trump, Putin'den önce Poroşenko'yu kabul ederek Rusya'ya mesaj gönderdi.

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Ukrayna ile ABD ilişkleri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşerek Rusya’ya mesaj verdi.

Beyaz Saray’da Trump ile Poroşenko arasında gerçekleşen görüşmede, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların barışçıl yollarla çözümlenmesi ve ülkedeki reform gündeminin konuşulduğu bildirildi.

Beyaz Saray, Trump ile Poroşenko arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların barışçıl yollarla çözümlenmesi ve ülkedeki reform gündemi ile yolsuzlukları engelleme çabalarının ele alındığı ifade edilen görüşmede, karşılıklı iş birliğinin önemine vurgu yapıldığı belirtildi.

Öte yandan iki lider, görüşmenin ardından Oval Ofis’te basın mensuplarına poz vererek ikili ilişkilerle ilgili kısa değerlendirmelerde bulundu.

Poroşenko ile görüşmesinin çok verimli olduğunu ve gün boyu sürecek diğer görüşmelerle iki ülke arasındaki ve bölgesel ilişkilerin kapsamlı şekilde konuşulacağını dile getiren Trump, birçok konuda mesafe kat edeceklerine inandığını vurguladı.

Bugün bir başarı hikayesidir ve bu hikayenin destekçileri olarak sizi (Trump) ve ABD’yi yanımızda görmekten gurur duyuyorum.Petro Poroşenko

Haber: @erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Fotoğraf: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]