Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özgür Ansiklopedi Wikipedia, Türkiye’de yasak

İnternetin “en büyük ansiklopedisi” Wikipedia’nın tüm dillerdeki versiyonlarına Türkiye’de sabah saatlerinden bu yana erişilemiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sayfasında “Site Bilgileri Sorgu Sayfası” üzerinden sorgulandığında siteye “idari tedbir” uygulandığı belirtiliyor.

Erişim engelinin nedeni ise açıklanmadı.

Erişim engeli ilk olarak Türkiye’deki internet erişim engellemelerini ve çevrimiçi sansürü eş zamanlı olarak takip eden Turkey Blocks tarafından duyuruldu.

Geçmişte Vikipedi’ye sayfa bazlı engel uygulandığını belirten Turkey Blocks’tan Alp Toker “Daha önce, mahkeme kararıyla sayfalar tek tek engellenebiliyordu. Ancak Wikipedia’nın 2015’te HTTPS (güvenli hiper metin aktarım iletişim kuralı) protokolüne geçmesinin ardından erişim sağlayıcıları artık tüm siteyi engellemek zorunda kalıyor” dedi.

Erişim engelinden tüm büyük internet sağlayıcıların kullanıcıları etkileniyor.

Wikipedia’ya getirilen erişim yasağı sosyal medyada da büyük tepki çekti. Erişim yasağı Twitter’da günün en çok konuşulan konusu oldu.

“Özgür Ansiklopedi” sloganını kullanan Wikipedia, kullanıcıların katkısı ile hazırlanan internetin en büyük ansiklopedisi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]