Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna İstihbaratı’nın, iki Türk’ü havalimanında yakaladı

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU), uluslararası organ kaçakçılığı yapan iki Türkiye vatandaşını Borispol Havalimanı’ndan çıkış yaparken göz altına aldı.

Ukrayna Kolluk Kuvvetleri, Ukrayna’daki yoksul insanları tespit edip böbreklerini satmak için ikna ettiği sağlık turizmi adı altında ticari bir yapı kurarak bağışçılara 13-15 bin dolar arasında para verilerek organların işadamlarına alındığını tespit etti. Ukrayna istihbaratından yapılan açıklamada her ay 4-5 kişinin bu yolla organının alındığı organizatörlerin ise operasyon başına 80-100 bin dolar kazanç sağlandığı iddia edildi.

Yakalan şahıslar mahkemeye çıkartıldı. Soruşturma devam ederken mahkeme, organ ticareti yapmakla suçlanan Türk vatandaşlarının tutuklu yargılanmasına hükmetti. Zanlılardan biri, duruşmada yaptığı savunmada, ise ‘Bu kişiler, hastalarımızın donörleri ve yakınlarıydı’ dedi.

Organ kaçakçılığı ile suçladığı zanlıların 8 ila 15 yıl arasında hapis cezası alabileceği belirtildi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]