Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kırım

Kırım Tatarları yönelik baskı ve tutuklamalar artarak devam ediyor

Rusya işgali altındaki Kırım’ın Simferopol (Akmescit) şehrinde mahkemeler Kırım Tatarlarına yönelik tutuklama kararlarını almaya devam ediyor.

4 Eylül’de alıkonulan Kırım Tatarı Asan Ahtemov’u 4 Kasım’ kadar tutukladı. Mahkeme duruşması savunma avukatı olmadan gerçekleşti. Avukatların iddialarına göre, Asan Ahtemov’a işkence de uygulandı.

Rus istihbaratı (FSB) yürüttüğü düzmece soruşturma sonucu alıkoyduğu Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’u güya “sabotaj” düzenlemekle, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’i “sabotaja yardım etmek” ile suçluyor.

KTMM BAŞKAN YARDIMCISI CELAL DAHİL 5 KIRIM TATARI ALIKONULDU

Bilindiği gibi işgal altındaki Kırım’da, 3 ve 4 Eylül günleri içinde Nariman Celal’in yanı sıra 4 Kırım Tatarı; Eldar Odamanov, Aziz Ahtemov, Asan Ahtemov, Şevket Useinov daha alıkonuldu. Kırım Tatarlarının götürüldüğü yer hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. İlk Kırım Tatarının alıkonulmasında bir buçuk gün geçtikten sonra işgalcilerden alıkonulan Kırım Tatarlarının bulunduğu yere dair açıklama yapıldı. Rus soruşturma görevlisi Vitaliy Vlasov, avukat İslam Velilayev’e yaptığı açıklamada alıkonulan 5 Kırım Tatarının FSB binasında tutulduğunu bildirdi.

İKİ KİŞİYE TUTUKLAMA CEZASI

Öte yandan asılsız bahanelerle haklarında dava açılan Kırım Tatarları Şevket Useinov ve Eldar Odamanov hakkında, tutuklama cezası kararı alındı. Biri gece ortasında, diğeri sabah erken saatlerinde FSB görevliler tarafından kaçırılan Kırım Tatarları Şevket Useinov ve Eldar Odamanov hakkında Rusya İdari Suçlar Kanununun 19.3 maddesi uyarınca (polis görevlisinin talebine uymamak) dava açıldı. Mahkeme Kırım Tatarlarını suçlu bularak Şevket Useinov hakkında 14 gün tutuklama cezası, Eldar Odamanov hakkında ise 15 gün tutuklama cezası kararı aldı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]