Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Sertab Erener ve Demirkan Kiev’de konser verdi

Ünlü sanatçılar Sertab Erener ve Demir Demirkan, Ukrayna’nın başkentli Kiev’de konser verdi.

Çaykovski Milli Müzik Akademisi’nde verilen konseri, T.C. Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Türk Kültür Günleri etkinlikleri çerçevesinde organize etti.

Eurovision şarkı yarışmasında Sertab Erener’den sonraki yıl birinci olan Ukraynalı sanatçı Ruslana Lyzichko’nun sunuculuğunu yaptığı konsere yaklaşık 20 ülkenin büyükelçisi, dış misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda Ukraynalı katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç; “Sanatçımız genç, yetenekli bir yıldız. Bugün ben iki ülkenin yıldızı arasındayım. Bu yıldızlardan birisi 2003 yılında Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan Sertab Erener, diğeri ise Ruslana.” dedi.

Ruslana ise sahnede yaptığı konuşmada, “Biz Sertab ile Eurovision yarışmaları sonrasında görüşmüştük. Burada kendisiyle yine aynı sahnede bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Onunla İstanbul’da görüşmüştük. Burada ülkemde kendisini canlı dinlemek gerçekten sevindirici” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, “Ukrayna geneline yönelik Türk kültür günleri düzenliyoruz . 7-8 ayrı etkinliğimiz var. Sertab Erener bunlardan 3’üncüsü oluyor. Bizim niyetimiz Ukrayna’da, Kiev’de Türkiye’nin geleneksel yüzü olduğu kadar, modern yüzünün de tanıtılması. Bu minvalde Sertab Erener’in, Avrupa’da Eurovision şarkı yarışmasında tanınması hasebiyle O’nu bir organizatörümüz aracılığıyla ortaklaşa bir programla çağırdık” şeklinde konuştu.

Konserde Sertab Erener ve Demir Demirkan’ın sahne performansı, Türkiye’nin farklı yörelerine ait Türkülerin rock yorumu dinleyicilerden tam not aldı.

Konser arasında söz alan Demirkan ise; “Güzel bir an ve benim hoşuma gitti. Bunun bir daha tekrarı olmayacak şu anda buradayız, ben orkestraya baktım, size baktım, Sertab’a baktım Kiev’deyiz. Ben hayatımda Kiev’e ilk defa geliyorum. Sevdim ayrı, yazıları biraz şifreli gibi gizli bir şeyler yazıyorlar anlamadım” diye konuştu.

Konseri Cihan’a değerlendiren Olga Prokapçuk ise “Konseri çok beğendim. Bugüne kadar Sertab Erener’i sadece televizyonda görmüştüm ilk defa yakından ve canlı gördüm. Küçük bir salon (700 kişilik) olmasına rağmen çok harika bir canlı performans sergiledi. Gerçekten çok harika bir sesi var” şeklinde konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]