Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Trump ile telefonda görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Poroşenko, Trump’ın ABD başkanı olarak göreve başlaması münasebetiyle kutlayarak ve yeni Amerikan yönetimiyle her düzeyde diyalog güçlendirilmesi için çağrıda bulundu.
Taraflar Ukrayna ve ABD arasındaki stratejik ortaklığı güçlendirme konularını ele aldı.

Görüşmede, Ukrayna’nın doğusunda son günlerde şiddetli çatışmaların yaşandığı; Donbas’daki son durum, dünya ve bölgedeki gelişmeler konuşulduğu bildirildi.

Taraflar, Donbas’ta gerginliğin tırmanması ve kötüleşen insani durumla ilgili derin kaygılarını dile getirerek tam ateşkes rejimi gerekenlerin yapılması hususunda uzlaştı.

Poroşenko, görüşme vesilesiyle Beyaz Saray’ın Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik verdiği destek için teşekkür etti.

Ayrıca, Poroşenko mevkidaşına iki ülke vatandaşlarına istihdam oluşturulması ve refahı teşvik edecek ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan yakın zamanda Poroşenko’nun resmi bir ABD ziyareti yapması bekleniyor.
@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]