Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan, Ukrayna’ya gelecek

Ukrayna ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıldönümü münasebetiyle yapılan açıklamada Erdoğan’ın, Ukrayna’ya ziyarette bulunacağı bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye Reisicumhuru R. T. Erdoğan’a, Ukrayna ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı gönderdi.

Poroşenko mesajında, Ukrain – Türk işbirliğinin sağlam temelleri olduğunu iki halk arasındaki dostluk ilişkilerinin yüzyıllar öncesinde dayandığını belirtti.

Türkiye’nin efsanevi cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal tarafından Aralık 1991 yılındaki bağımsızlık referandumu sonrası, Türkiye’nin Ukrayna’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisi olduğunu hatırlatan Poroşenko, minnettarlığını bildirdi.

Tebrik mesajında Poroşenko; “Son iki buçuk yılda, ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkiler, özellikle kişisel çabalarınız ve siyasi iradeniz sayesinde stratejik bir boyut ve derinlik elde etti. Türkiye, uygulamada, Ukrayna ile uluslararası hukuk ve dayanışma temel ilkelerine olan bağlılığını gösterdi. Türkiye, Rusya’nın Kırım’ı işgalini ve Ukrayna’nın egemenliği topraklarının bir kısmının ilhak edilmesini kınadı. Bu bağlamda, Karadeniz’de barış sağlanması Ukrayna ila Türkiye’nin ortak hayati bir görevi olduğunu vurgulamak istiyorum.” dedi.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI
Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin en önemli bileşenlerinden birisinin de ticaret ve ekonomik alanda işbirliğinin olduğunu kaydeden Poroşenko, ilişkilerin daha da genişletilmesi için serbest ticaret anlaşmasının imzalanması önemine vurgu yaptı.

Poroşenko, aynı zamanda Türk işadamları için Ukrayna’da uygun yatırım iklimi bulunduğunu belirtti.

ZİYARET ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA PLANLANIYOR
Diplomatik ilişkilerin 25’inci yıldönümü dolayısıyla Erdoğan, ise Poroşenko’ya gönderdiği mesajında, önümüzdeki aylarda gerçekleşmesini beklediği Ukrayna ziyaretinin ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağını dile getirdi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Erdoğan, Ukrayna'ya gelecek

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]