Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye ile Ukrayna bilgi paylaşacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ukrayna Gümrük İdaresi, gümrük muhafaza birimlerinin işbirliği gümrük muhafaza birimlerinin işbirliğine yönelik ‘Ortak Operasyon Planı’ imzaladı. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Ukrayna Gümrük İdaresi Başkanı Ihor Kaletnik ve her iki ülkeden bakanlık yetkilileri katıldı.

Toplantıyla ilgili konuşma yapan Müsteşar Altunyaldız, “Gümrük idareleri gümrük işlem ve formalitelerini basitleştirmek ve ticareti kolaylaştırmak arz zincirinin güvenliğini sağlamakla başarılı olabilmektedir. Ben bu noktada bilginin denge sağlayıcı unsur olduğunu düşünüyorum. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak ülkemizi ‘Ticaretin En Hızlı Ve En Güvenilir Yapıldığı Ülke’ konumuna getirme vizyonumuzla pek çok yeni proje ve çalışmalara imza attık ve atıyoruz. İşte bu kapsamda komşumuz Ukrayna ile ilk aşamada pilot proje olarak ülkemizden Zonguldak Limanı, Ukrayna tarafından Evpotaria ve Sivastopol Limanlarından başlamak üzere, bu güzergahta taşınan eşya ve araca ilişkin verileri paylaşma kararı aldık.” dedi. İleride bu çalışmanın daha çok limana yayılmasını hedeflediklerini belirten Altunyaldız, bu çalışmanın Ukrayna ile 2015 yılı hedefi olan 20 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşmasına vesile olacağını söyledi.

Kaçakçılıkla mücadele konusunda da ortak çalışmaların hızlandırılması için düzenli olarak görüşmeler gerçekleştireceklerini belirten Altunyaldız, “Önümüzdeki dönemde de ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve paylaşımın artırılması, kaçakçılıkla mücadele konusunda ortak çalışmaların hızlandırılması çerçevesinde düzenli olarak görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ticareti basitleştirmenin ve kolaylaştırmanın, sonuç olarak da ülkelerimizin kalkınmasına destek vermenin yollarını arayacağız. Veri değişimi, eğitim, kaçakçılıkla mücadele alanlarında birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

2012 yılı içerisinde Güneydoğu Avrupa Kolluk Merkezi, Avrupa Sahtecilikle Mücadele Ofisi (OLAF) ile müşterek planlı operasyonlar düzenledikleri bilgisini veren Gümrük Müsteşarı, bu yıl içerisinde de kaçakçılıkla uluslararası boyutta mücadele etmeye Almanya, Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna ile devam etmeyi planladıklarını anlattı. Son yıllarda Türkiye’nin gelişimine dikkat çeken Ukrayna Gümrük İdaresi Başkanı Ihor Kaletnik de, “Türkiye bizin için önemli bir ortaktır. Gümrük mevzuatının gelişmesi için bugün adımlar attık.” ifadelerini kullandı.

DEDEKTÖR KÖPEK TATBİKAT YAPTI

Ukrayna’nın bir önceki görüşmede dedektör bir köpek hediye ettiğini hatırlatan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, köpeğin ismini ‘Kozak’ koyduklarını söyledi. Anlaşmanın imzalanmasının ardından ‘Kozak’ kısa bir gösteri yaptı. Saklanan uyuşturucuyu kısa sürede buldu.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]