Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[SKANDAL] TC Kiev Büyükelçiliği, TBMM ve Dışişleri sitelerini ziyaret etmiyor mu?

TC Kiev Büyükelçiliği’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve bağlı bulundukları TC Dışişleri Bakanlığı resmi sitesine hiç girmediği anlaşıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)‘nin resmi sitesinde, Türkiye – Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu sayfasında, “Ukraynaca Selamlama Kelimeleri” yerine Rusça karşılığı yazıldığı görüldü.

Karadeniz havzasının iki önemli ülkesinin parlamentoları arasında ikili ilişkileri geliştirmekle görevli Türkiye – Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu‘nun daha işin en başı sayılan selamlama kelimelerini dahi yanlış yazılması hatta ülkenin ihtilaflı olduğu Rusya Federasyonu’nun resmi dili Rusça olarak yazması dikkat çekiyor. Selamlama kelimelerinin Türkiye – Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu sayfasından kopyalanıp yağıştıldığı ortaya çıktı.

Aynı şekilde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde, “Ukrayna Ülke Künyesi” bölümünde, Ukrayna Başbakanı alanında,  “Başbakan Vekili Arseniy Yatsenyuk” gözüküyor. Halbuki, 14 Nisan 2016’dan bu tarafa Ukrayna’nın başbakanlığı görevini resmen Vladimir Borisoviç Groysman yürütüyor.

UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI

TC Kiev Büyükelçiliği, UkraynaHaber.com olarak daha önce Türkiye‘nin resmi kurumlarının web sitelerinde Ukrayna ile ilgili bu ve benzeri hataların düzeltilmesi yönündeki uyarılarımızı, “daha önemli işlerimiz var” gerekçesiyle dikkate almadı.

Düzeltilmesi için beklediğimiz süre zarfında ise, UkraynaHaber.com‘a gelen vatandaş şikayetleri TC Kiev Büyükelçiliği‘nin mesaisini “ikili ilişkilerden” ziyade ülkedeki Türk vatandaşlarının işlerini suiistimal etmek olduğu görüldü.

UkraynaHaber.com istihbarat hattına gelen vatandaş şikayetlerinin büyük kısmı: pasaportuna hukuksuz bir biçimde el koymak, konsolosluk işlerini sistem çalışmıyor bahanesiyle yapmamak, çevre bölgelerden Kiev‘e gelen insanları kasten mağdur etmek, öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmemek, ülke hapishanelerindeki Türk vatandaşlarıyla ilgilenmemek, masum insanlara “terör” isnat etmek, vatandaşlara taciz ve tehdide varacak ölçülerde davranmak şeklinde.

Vatandaşı hakkındaki olumsuz faaliyetler için vakit bulan TC Kiev Büyükelçiliği‘nin, resmi kurumlarımızın sitelerindeki ülke bilgilerinin güncellenmesi konusuna gelince “kimin umurunda o siteler” gibi diplomatik üslupla da bağdaşmayan cevap vermesi düşündürüyor.

UkraynaHaber.com olarak 11 yıldır iki ülke ilişkilerine verdiğimiz katkıyı, TBMM‘nin sitesine, Ukraynaca selamlama kelimeleri önerisini de ekleyerek devam ediyoruz:

Ukraynaca Selamlama Kelimeleri:

Türkçe                               Yazılışı                                  Okunuşu

Merhaba:                           Привіт                                Prıvit

Nasılsınız:                          Як справи                           Yak spravı

Hoş geldiniz:                      Ласкаво просимо                Laskavo prosımo

Güle güle:                          До побачення                     Do pobaçennya

Teşekkür ederim:                Дякую                              D’yakuyu

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]