Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Privatbank’ın Denetleme Kurulu Başkanı, efsanevi Türk bankacı oldu.

Privatbank’ın Denetleme Kurulu Başkanı, efsanevi Türk bankacı oldu.

Ukrayna Finans Bakanı Aleksandr Danilük, Facebook sayfasında paylaştığı bilgiye göre Privatbank’ın Denetleme Kurulu Başkanı Türk bankacı Engin Akçakoca oldu.

Danilük, bu kararın Privatbank‘ın yeni denetleme kurulunun ilk toplantısında alındığını bildirdi.

Engin Ekçakoca Türkiye’de bir zamanlar finans krizini aşmaya yardımcı olan efsanevi bankacı olduğunu ifade eden Danilük, Akçakoca’nın şimdi de Ukrayna’nın en büyük bankasını yenilenmesine yardımcı olacağını söyledi.

Danilük, “Şu anda Ukrayna’nın en büyük bankasında en iyi kurumsal yönetim oluşturmaya çalışılıyor. Önce 3 kişiden oluşan denetleme kurulunda ikisi bankanın ve tüm Privat grubun sahiplerindendi. Şimdi ise devlet bankası Privat’ın denetleme kurulun üyeleri en iyi dünya uzmanlarından oluşuyor, çoğunluk yabancı ve uluslararası finans kurumlarının temsilcileri yer alıyor.” dedi.

ENGİN AKÇAKOCA KİMDİR?
Ankara’da 1951 yılında doğan Engin Akçakoca, TED Ankara Koleji’nden sonra üniversite eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

Bankacılık kariyerine 1974 yılında Türkiye İş Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Akçakoca, Citibank N.A. İstanbul’da Muhasebe ve Otomasyon Müdürü, American Expres Bank Ltd. İstanbul’da operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye İthalat ve İhracat Bankası’nda Genel Müdür Baş Yardımcısı, Koç Amerikan Bank A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

1991-2000 tarihleri arasında Koçbank Genel Müdürlüğü’nü yürüttü. Daha sonra Fon’daki 3 bankanın yönetimine getirildi. Akçakoca, 27 Ekim 2000 tarihinde Bank Kapital’in ve 6 Aralık 2000 tarihinde de Demirbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu. Ayrıca 28 Şubat’da Fon’a devredilen Ulusalbank’a da Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Son olarak Zekeriya Temizel’in istifası ile boşalan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı görevine getirildi. BDDK ve TMSF başkanlığı görevi akabinde, IMFin Ukrayna Merkez Bankası Başdanışmanı oldu. Ukrayna hükümeti ekonomi danışmanlığını da yapan Engin Akçakoca, evli ve 2 çocuk babası.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]