Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a suikasta kurban gitti

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisinin açılışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Karlov’un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken olay yerinden ayrılmayan saldırgan ise düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildi.

25 yaşlarında takım elbiseli bir erkek saldırganın, sahte polis kimliğiyle koruma olarak içeri girdikten sonra Büyükelçi Karlov’un konuşması esnasında 1 el ateş açtığı daha sonra misafirleri dışarı çıkardıktan sonra arka arkaya 3-4 el ateş açtığı belirtildi. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen bu Büyükelçi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

BEN BURADAN SAĞ ÇIKMAYACAĞIM
Tanıkların ifadelerine göre, Türkçe konuşan saldırganın üzerine insanlar gitmeye çalışınca, ‘çekilin ben buradan canlı çıkmayacağım’ dedi. Sonra Büyükelçiye ateş açtı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin güvenlikleri bir polis kimliği göstererek girdiğini söyledi. İçeride yaklaşık 100 kişi vardı davetli olarak tamamını boşalttı. İnsanlar kaçarken büyükelçiye birkaç el daha ateş etti.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis ekiplerinin olay yerine düzenlediği operasyonda saldırganın dışarıda kıstırıldıktan sonra etkisiz hale getirdiği belirtildi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a suikasta kurban gitti

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]