Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Büyükelçiliği, zor durumdaki Beşiktaşlıları yalnız bıraktı!

Beşiktaş’ın Ukrayna’da 6-0 kaybettiği Dinamo Kiev maçının öncesi ve sonrasında TC Kiev Büyükelçiliği’nin Beşiktaş taraftarını yalnız bıraktığı iddia edildi.

Milliyet’ten Gökhan Karakaş’ın haberine göre, Kiev’deki Beşiktaşlılardan Tolga Göksu, “Zor durumdakilere yardım istemek için aradığımız elçilik bile bizi yalnız bıraktı” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş’ın Ukrayna’da Dinamo Kiev’le oynadığı son maça İskoç hakem Craig Thomson’ın skandal yönetimi damga vurmuştu. 6-0 yenilen Beşiktaş’ı desteklemek için Türkiye’den giden 6-7 bin taraftarın ise sistematik ve planlı saldırılara uğradığı öne sürüldü.

İnşaat mühendisi Tolga Göksu, “Maç sonrasında mahsur kalan saldırıya uğrayan taraftarımız Ukrayna Büyükelçiliğimizi aradı. Fakat hiçbir telefon açılmadı. Türk vatandaşlarını Türkiye elçiliği de yalnız bıraktı. Bundan güç alan Kievliler saldırılarını da arttırdı. En büyük saldırılarda Türk restoranlarında ve işletmelerinde oturan vatandaşlarımıza yapıldı” dedi.

‘ÇİVİLİ SOPALARLA VURDULAR’

Avukat İnan Kaya ise, “Caddede taraftarımız sandığımız Beşiktaş bereli adamlar saldırdı. Yolda yürürken aniden saldırıyorlardı. Özellikle siyah beyaz forma giyerek tuzak kurdular. Çivili kemer ve sopalarla vurdular. Tam anlamıyla organize kurulan bir tuzağın içen düştük” diye konuştu.

Gazeteci Fırat Karadeniz ise yaşananları şöyle anlattı: “Maç öncesinde kaldığımız evin caddesinde bile herkes ırkçı saldırganların yapacaklarını konuşuyordu. Hep siyah giyen saldırganlar vardı. Ukrayna Otel’den stada daha yakın olan Otel Rus’a doğru yürürken stadyum çevresindeki Guliver AVM’de olaylar çıktığını öğrendik. İlk yarının bitiş düdüğüyle olaylar çıktı. Bir grup Beşiktaş tribününe pankartları çalıp kendi tribünlerine ters olarak astı. Kırılıp atılan koltuklara Beşiktaş taraftarı karşılık verince de polis müdahale etti”

Ülkelerine dönmek isteyen Beşiktaşlılar Kiev Havalimanı’nda da mahsur kaldı. Buzlanan pistten havalanamayan uçaklar saatlerce ertelendi. Öte yandan change.org’ta imza kampanyası başlatan Beşiktaşlılar, Dinamo Kiev’in UEFA’dan ceza almasını ve organizasyonlardan men edilmesini istedi.

HABERİN TAMAMINI MİLLİYET’TEN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]