Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrupa Birliği, Türkiye’den vazgeçiyor

Avrupa Parlamentosu Strasbourg‘da Türkiye’yi tartışırken, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Türkiye-AB ilişkilerinin yol ayrımında olduğunu vurguladı.

Devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) oturumuna katılan AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Türkiye-AB ilişkileri de, Türkiye’nin kendisi de bir yol ayrımında” dedi.

 

Mogherini Türkiye’den ne istediği konusuna da açıklık getirmesini talep etti. Federica Mogherini, “AB’ye üye olmanın koşulu Avrupa değerlerini paylaşmaktır, ancak Erdoğan hükümetinin şu anda planladığı idam cezası bu değerler arasında bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi,  Avrupa Konseyi’nin aracı forumu olma işlevi dolayısıyla önemli bir rolü olduğunu da vurgulayarak, Türkiye ile diğer AB ülkelerinin Avrupa Konseyi üyesi oldukları hatırlattı ve Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Nils Muizniek’in dile getirdiği endişeleri dikkate alması gerektiğini de söyledi.

AP’NİN İKİ BÜYÜK GRUBU TÜRKİYE-AB MÜZAKELERİNİN DONDURULMASINI İSTEDİ
Avrupa Parlamentosu’ndaki muhafazakar Avrupa Halk Partisi’nin (EVP) Grup Başkanı Manfred Weber ise Türkiye ile AB tam üyelik müzakerelerinin dondurulmasından yana görüş bildirdi. “Şimdiye kadar olduğu gibi devam etme diye bir şey mümkün değil” diye konuşan Weber, “Müzakerelerin kesilmesi değil, sadece dondurulması isteniyor. Ancak idam cezasının geri getirilmesini planlayan bir ülke AB’nin üyesi olamaz” açıklamasını yaptı.

AP Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pittella da Türkiye’nin jeopolitik konumu ve dinî sebepler nedeniyle “AB’nin vazgeçilmez bir partneri” olduğuna işaret etti. Pitella, “Ancak söz konusu demokrasi değerleri ve insan haklarına riayet olduğunda sosyal demokratlar şantajlara da boyun eğmezler” dedi.

DW

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]