Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, AB’den vazgeçti Erdoğan, Yanukoviç’in gittiği yere geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Şanghay 5’lisi içinde yer alması gerektiğini sözlerini Ukrayna basını, “Erdoğan rotayı doğuya çevirdiği için Ukrayna’dan kaçmak zorunda kalan Viktor Yanukoviç’in yolunda.” şeklinde yorumladı.

Batı ülkelerinden destek bulamayan Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. ‘Benim için varsa yoksa AB’ dememeli. Kanaatim bu. Mesela Şanghay 5’lisinde Türkiye niye olmasın. Türkiye’nin Şanghay 5’lisi içinde yer alması, çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Şanghay 5’lisi içinde yer alması önerisini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile paylaştığını bildirdi.

Putin’in cevabı ise Erdoğan’ın daha önceki taleplerine verdiği ile aynı oldu: “Değerlendiriyoruz.”

Son dönemde sık sık Avrupa Birliği’ni eleştiren Erdoğan, “AB Türkiye’yi tam 53 yıldır oyalıyor. İlklerdeniz ama 53 yıldır oyalanıyoruz” demişti.

BİR AY İÇİNDE İPLER KOPACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Latin Amerika ülkelerine vize serbestisi var ama Türkiye’yi hâlâ oyalayıp duruyorlar. Yılsonuna kadar sabredelim, oldu oldu yoksa biz bu geri kabulü falan, bu dosyayı kapatalım” diye konuştu.

Erdoğan Avrupa Birliği’nin haziran ayında 3 milyar euro ödeme taahhüdünü yerine getirmediğini de belirtti.

ŞANGHAY 5’LİSİ NEDİR?
1996 yılında 5 ülke tarafından kurulan Şanghay 5’lisi içinde Çin, Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan yer alıyor. Hindistan ve Pakistan üyelik sürecinde bulunurken Moğolistan, İran, Afganistan ve Belarus gözlemci statüsü taşıyor.

Ukrayna Haber

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]