Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya: Darbe girişimi, Erdoğan’ın Atatürk çizgisinden uzaklaşmasına tepki

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türkiye’deki darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ün belirlediği çizgiden çıkmasına askeri elitlerin gösterdiği tepki olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin başarısız olduğunu belirten Kosaçev, “Gerçekte nelerin yaşandığını öğrenmek lazım. Ama bu ülkenin modern tarihini bilen herkes için bunun spontane bir duygu boşalımı ve tesadüf olmadığını çok iyi biliyor” dedi.

Erdoğan’ın iktidarda bulunduğu tüm süre boyunca askeri elitlerle ilişkilerde krizin yaşandığını kaydeden Kosaçev, “Krizin nedeni generallerin, modern Türk devletçiliğinin babası Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘tek doğru öğretisinden’ uzaklaşılmasına gösterdiği tepki ve askerlerin Erdoğan öncesinde sahip olduğu gerçek iktidarın ellerinden alınması nedeniyle olan pragmatik kırılganlıktır” yorumunda bulundu.

‘ERDOĞAN’IN, RUSYA VE İSRAİL’LE İLİŞKİLERİ DEĞİŞTİRMESİ BÜYÜK ÖLÇÜDE GENERALLERİ SAKİNLEŞTİRMEYE YÖNELİKTİ’

Bu sorunların tek bir gecede yok olmayacağını ve organizatörlere yönelik baskılarla çözüme kavuşturulmayacağını kaydeden Kosaçev, Erdoğan’ın darbe girişimi olacağını önceden anladığını belirterek, “Rusya ve İsrail ile ilişkilerde ve kısmen Suriye’ye yönelik duruşunu değiştirmesi dahil son zamanlardaki siyasi manevralarının büyük ölçüde generalleri sakinleştirmeye yönelik olduğu şimdi anlaşılmıştır” dedi.

| SPUTNİK

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]