Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna-AB zirvesi 24 Kasım Brüksel’de gerçekleşecek işte gündemi!

Avrupa Birliği Konseyi’nin basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna-AB zirvesi 24 Kasım tarihinde Brüksel’de yapılacağını duyuruldu.

Açıklamada 18. AB-Ukrayna Zirvesi’nde Ukrayna’yı Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve AB tarafını ise AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker temsil edeceği bildirildi.

Tarafların temsilcileri Ukrayna ve AB arasındaki vize rejiminin serbestleştirilmesi, Minsk anlaşmaların uygulanması yanı sıra Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele önlemleri ve reform planının ve uyum görüşeceğini planlanıyor.

VİZE SERBESTLİĞİ GÜNDEMİN İLK SIRASINDA
AB ile Ukrayna arasında vizesiz rejim ile serbest ticaret anlaşması ise gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Zirveyi somut sonuçlar ile doldurulması isteği üzerine zirvenin tarihi ertelendi. Her sene yapılan ve bu yıl 19 mayıs’ta Brüksel’de gerçekleşmesi planlanan Ukrayna-AB zirvesi  tarafların karşılıklı anlaşma içerisinde 2016 yılın sonbaharına ertelenmişti.

Önceki 17. Ukrayna-AB zirvesi Kiev’de 2015 yılın Nisan ayında gerçekleşmişti.  17. Zirvede Poroşenko beş yıl boyunca, Ukrayna, Avrupa Birliği’ne üyelik için uygulamak için gerekli koşulları elde etmesi gerektiğini  açıklamıştı.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]