Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bodnar: Türkiye ile serbest ticaret anlaşması için çalışıyoruz

ASKON Genel Merkezi'nde düzenlenen program Periscope uygulaması ile tüm üyelerimize ve takipçilerimize canlı olarak yayınlandı.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Vasıl Bodnar, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen “Türkiye-Ukrayna Ekonomik İlişkileri” programına katıldı.

Başkonsolosu Vasıl Bodnar ve Muavin Konsolos Oleksandr Kuçma’nın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye – Ukrayna Ekonomik İlişkileri” konulu toplantının moderatörlüğü ASKON Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Gökhan Yavuzer tarafından yapıldı.

ASKON Genel Merkezi’nde düzenlenen program Periscope uygulaması ile tüm üyelerimize ve takipçilerimize canlı olarak yayınlandı.

Ülkesinin içinde bulunduğu zor durumda kendilerine destek veren Türkiye’ye ve Türk Halkına şükranlarını ileten Bodnar,  her iki ülkenin ortak tarihsel ve kültürel bağlarına vurgu yaptı.

Bodnar konuşmasında ülkesinin içinde bulunduğu savaş şartlarından dolayı ekonomilerinin zarar gördüğünü, Gayri Safi Milli Hasılalarının (GSMH) yüzde 20 oranında düştüğünü ancak Ukrayna Devletinin hızla ekonomik reformlara ağırlık vererek savaşın getirdiği ekonomik zararı telafi edecek hamleler de bulunduğuna değindi. Bu süreçte özellikle Avrupa Birliği ülkeleri ile ticaret hacimlerini arttırdıklarından bahseden Vasıl Bodnar, ticaretin daha da gelişmesi için Avrupa Birliği (AB) ile sözleşme imzalandığını paylaştı.

UKRAYNA EĞİTİMLİ GENÇ NÜFUSA SAHİP
Başkonsolos Bodnar, Ukrayna olarak hammadde ticaretinden ziyade katma değerli ürünlerin ticaretinin geliştirilmesine önem verdiklerine değindi. Türkiye’nin desteği ile Ukrayna da Organize Sanayi Bölgeleri kurulduğunu paylaşan Başkonsolos, ayrıca Türkiye ile Serbest Ticaret Sözleşmesi üzerinde çalıştıklarını ve Tarım Sektörü ile ilgili yaşanan bir kısım pürüzlerin giderilmesinden sonra sözleşmenin imzalanmasının beklendiğini açıkladı.

Halihazırda Türk firmalarının Ukrayna üzerinden Avrupa Birliği üye ülkeleri ile daha kolay ticaret yapabileceklerini belirten Vasıl Bodnar, Ukrayna’nın eğitimli genç nüfusuna, özellikle Bilişim Teknolojileri alanında ki yetişmiş eleman gücüne ve ücretlerin Türkiye’ye nispetle düşüklüğüne dikkat çekti.

TİCARET YAPMAK İSTEYENLERE DESTEĞE HAZIRIZ
Ukrayna Başkonsolosluğu olarak Ticaret yapmak isteyen tüm iş adamlarına destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Bodnar, bu tür tanıtım toplantılarının devam etmesi istedi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]