Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan’ın tebrik ettiği Rusya seçimlerini Türk Dışişleri tanımadı

Bir taraftan Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Eylül 2016 Tarihinde Gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Devlet Duması seçimlerinin Ukrayna’nın işgal edilen toprakları Kırım’da da yapılmasına rağmen bizzat Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayıp tebrik etmesi dikkat çekti.

Daha sonra Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin 18 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Devlet Duma’sı Seçimlerinin Kırım’daki sonuçlarını tanımadığını açıklaması ise kafaları karıştırdı.

Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiği vurgusu yapıldı. Bilgiç, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya “Türkiye, Kırım dâhil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam etmektedir. Rusya Federasyonu’nda geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimler de bu perspektiften değerlendirilmektedir. Bu itibarla, Kırım’daki seçimlerin sonuçları nazarımızda hukuki bir geçerlilik taşımamaktadır.” şeklinde cevap verdi. Oysa Kremlin’in resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i arayarak başarılı geçen seçimlerden dolayı tebrik etmişti.

Ukrayna Haber
Resmi Kaynaklar:

kremlin.ru (http://kremlin.ru/events/president/news/52935)

>>>

Türkiye Dışişleri Bakanlığı (http://www.mfa.gov.tr/sc-34_-23-eylul-2016_-disisleri-bakanligi-sozcusu-tanju-bilgic_in-8-eylul-2016-tarihinde-gerceklestirilen-rusya-federasyonu-de.tr.mfa)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]