Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye Avrupa ile yollarını ayırma kararı verebilir

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland, Türkiye’nin Avrupa ile yollarını ayırma kararı verebileceğini söyledi.

Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında girişilen adli ve idari operasyonlar ve idam cezasının geri getirilmesinin gündeme gelmesinden dolayı AB’den eleştiriler yükselmişti.

Norveç televizyon kanalı NRK’ya konuşan Jagland, AB liderlerini darbe girişiminden sonra Türkiye’ye yeterli desteği vermemekle eleştirerek, “Ülkedeki muhalefet Türkiye’ye gösterilen yetersiz desteğin Avrupa’yı, Türkiye’deki gelişmelerde sadece seyirci konumuna getirmesinden endişeli” dedi.

AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ ANLAMALI

Jagland, darbe girişiminin ardından Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, Avrupa’ın Türkiye’yi anlaması gerektiğini söyledi: “Bunlar bir Avrupa ülkesinde olsa elbette bazı şeyler değişirdi. Kimse ‘Tamam oldu ama yolumuza devam edelim diyemezdi. Biz Avrupalılar önce bunu anlamalıyız; ondan sonra da Türkiye ile konuşmalıyız.”

Türkiye’de insan hakları konusunda endişeli olduğunu belirten Jagland, “Muhalefet darbe girişiminden sonra Avrupa’nın gelecekteki gelişmeler üzerinde etkisinin azalacağını söylüyor. Bu benim de korktuğum bir durum” dedi.

‘TÜRKİYE İLE DİYALOG YÜRÜTMEKTİR’

Jagland “Şu an yapılması gereken en önemli şey Türkiye ile hem hükümet, hem muhalefet hem de halen aktif olan insan hakları kuruluşları ile açık bir diyalog yürütmektir” diye konuştu.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]