Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İsveç: Türkiye yanlış yolda ilerliyor!

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, darbe girişiminin ardından Türkiye’nin yanlış yolda ilerlediğini söyledi.

Norveç’i ziyaretinde konuşan Löfven, darbe girişiminin ardından yaşananlarla Türkiye’nin başa çıkmasının zorluğunu anlayışla karşıladıklarını belirterek, “Bu yapılırken uluslararası kamu hukuku ve insan hakları dikkate alınmalıdır. Görünen, insanlar hapse atılıp, işlerine son verilirken fazla ileri gidildiği. Bütün bu tutuklanıp devletteki işlerinden atılanların darbe girişimine katıldığını ispatlamak zor olsa gerek” dedi.

Türkiye’deki ifade özgürlüğü anlayışını eleştiren Löfven, gazetecilerin gözaltına alınıp tutuklanmasının da ‘endişe verici’ olduğunu söyledi.

Löfven, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile imzaladığı sığınmacı anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye Kasım sonuna kadar vize serbestisinin her koşul altında yaşama geçirilmesini istiyor. Bu anlamda açık olan şey Türkiye’nin yanlış yolda ilerlediği” diye konuştu.

İsveç Göçmen Ajansı, darbe girişimiyle bağlantılı  Türkiyelileri, sığınma talepleri reddedilse dahi iade etmeyeceğini açıklamıştı.

İsveç Göçmen Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne mensup olanların risk altında bulunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada İsveç’in ülkeleri, ‘güvenli’ ya da ‘güvenli değil’ gibi kategorilere ayırmadığı da belirtilerek şöyle dendi: “Bu yıl Türkiye’den 172 kişi sığınma talebinde bulundu. Geçen yıl bu sayı 253 idi. Sığınmacıların iade edilmeyeceğine dair kararı, darbe girişiminden üç gün sonra verdik.”

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]