Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mandela’nın 95’inci doğum günü kutlanıyor

Güney Afrikalılar soğuk güne aldırmadan efsane liderleri Nelson Mandela’nın 95’inci doğum gününü kutluyor. Onbinlerce siyah, Mandela’nın 67 yıllık mücadelesi için hastanelerde, okullarda, yetimhanelerde 67 dakika gönüllü hizmet veriyor.

40 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren Mandela’nın 95’inci yaşına girmesi Güney Afrikalılara bayram sevinci yaşattı. Güney Afrika hükümeti bir taraftan Avrupa Birliği delegasyonunu ağırlarken, diğer yandan ülke genelinde Mandela için doğum günü etkinlikleri organize etti.

Mandela’nın 95’inci Doğum Günü etkinlikleri kapsamında, Güney Afrika Futbol Federasyonu, 2010 Dünya Kupası’nın açılış ve final maçlarının oynandığı FNB Ulusal Stadyumu’nda yaklaşık 100 öğrenci ağırladı. “67 minutes for Mandela” yazılı beyaz tişört giyen öğrenciler, ünlü futbolcular eşliğinde Mandela’nın son kez halk karşısına çıktığı dev stadyumu gezdiler.

Üniversite öğrencileri, Nelson Mandela’nın mücadelesini başlattığı, günümüzde 4 milyon siyahın yaşadığı Soweto bölgesinde bulunan Chris Hani Baragwanath Hastane’sinde gönüllü temizlik yaptılar. Dışarıda çöpleri toplayan, yerleri silen öğrencilerin yanında, bazı kuruluşlar Mandela için hastane çalışanlarına yiyecek dağıttı.

MANDELA’NIN EVİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Güney Afrikalılar ve yerli yabancı turistler Nelson Mandela’nın 95’inci yaş gününü kutlamak için, Madiba’nın Orlando West Soweto’da bulunan evine akın ettiler. Halihazırda müze olan evi ziyaret eden kalabalık dışarıda asılı büyük Mandela pankartlarına imza attı; Madiba için iyi dilek notları yazdı. Güney Afrika’nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC) Genel Sekreteri Gwede Mantashe ve üst düzey partililer de Mandela’nın evi önünde halkla bir araya geldi.

MANDELA İYİLEŞİYOR

Güney Afrika Devlet Başkanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, Nelson Mandela’nın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Açıklamada, Nelson Mandela’nın 95. yaş gününü kutlayan Devlet Başkanı Jacop Zuma, ”Hükümetim ve halkım adına Madiba’nın 95’inci yaş gününü sevinçle kutluyorum. Uluslararası bir ikon olan Mandela’ya Güney Afrikalılar olarak ‘bizim’ demekten onur duyuyoruz. Tüm halkımıza, Madiba’yı ölümsüz bir aşk ve tutkuyla destekledikleri için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Nobel Barış Ödülü sahibi Nelson Mandela’nın 95’inci yaş günü Newyork, Londra gibi önemli merkezlerde de coşkuyla kutlanıyor. Birleşmiş Milletler, 2009 yılında aldığı kararla Mandela’nın doğum gününü Uluslararası Nelson Mandela Günü ilan etmişti.

8 Haziran’da akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi sebebiyle Pretoria’daki Medi Clinic Heart Hospital’a kaldırılan Mandela, hala yaşam destek ünitesine bağlı olarak yoğun bakımda.

TÜRKMEN TERZİ | JOHANNESBURG – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]