Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Юнкер: “Припинення переговорів Туреччини та ЄС було б помилкою”

Майбутнє переговорів між Туреччиною та ЄС залишається туманним на тлі репресій, що до них вдалася Анкара після спроби військового перевороту.

У Туреччині розкритикували намір канцлера Австрії на саміті ЄС у вересні поставити питання про припинення цих перемовин.

Натомість президент Єврокомісії вважає недоцільним зачиняти двері перед Анкарою, хоча і визнає, що нині країна не відповідає стандартам кандидата на вступ до ЄС.

“Я не вважаю, що було б корисним, якби ми в односторонньому порядку заявили Туреччині, що припиняємо переговори”, – сказав Жан-Клод Юнкер.

Найбільше занепокоєння в Євросоюзі викликає намір Анкари відновити смертну кару. Очільник МЗС Німеччини попередив: якщо це станеться, Туреччина втратить можливість вступити до ЄС.

“Якщо Туреччина поверне всі ці заходи, якщо почне знову діяти смертна кара, тоді це стане відповіддю на питання про членство Анкари в ЄС. Наша загальна позиція полягає в тому, що країни, які приєднуються до Євросоюзу, повинні скасувати таку міру покарання”, – зазначив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Туреччина стала офіційним кандидатом на вступ до ЄС у 2005 році, однак відтоді переговори гальмують. У березні Євросоюз пообіцяв Анкарі безвізовий режим в обмін на згоду останньої розмістити значну частину біженців на своїй території. Однак для отримання лібералізації Туреччині висунули низку вимог щодо боротьби з корупцією та приведення законодавства до європейського зразка.

EURONEWS

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]