Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

The Washington Times üç ay önce yazmış: Erdoğan, ‘üfürükten’ darbe yapacak

Amerika’daki, The Washington Times, adlı gazetede yaklaşık üç ay önce (7 Nisan 2016 Perşembe) çıkan Guy Taylor imzalı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaten büyümekte olan güçlerini daha da pekiştirmek, siyasi muhalefeti frenlemek için ‘üfürükten’ askeri darbe yapacağını yazdı. Bu haber, 15 Temmuz’da gece başlayan olaylardan sonra dikkat çekti.

Türk generallerin siyasi ve güvenlik gerekçelerle, 1960’dan beri dört defa darbe yaptığını yazan  gazete, Erdoğan’ın son seçimi, muhalefeti, medyayı, Facebook, YouTube ve diğer sosyal medyayı sansürleyerek zorlukla kazandığını ileri sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında Kasım 2015’de bir Rus savaş uçağı düşürmesi sonrasında Ankara ile Moskova’nın ilişkilerinin kötüleştiğine de (editörün notu: Erdoğan’ın pilotun ailesinden özür dilemesinden sonra ilişkiler düzelmeye başladı yeninden) dikkat çeken Taylor, Rus kaynaklarına dayanarak Türk ordusunun yavaş yavaştan bir askeri darbe için zemin hazırladığını ifade etti.

Haberde, 10 yıl önce bölgesel bir model olan Türkiye’nin; siyasi gerginlikler, komşusu Suriye ile olan sorunlar, Kürt ayrılıkçı gruplarla devam eden çatışmalar, zayıflayan ekonomi, çöken turizm pazarı ve dahi yükselen iç savaş tehditleriyle Yeni Türkiye umutlarını söndürdüğünü kaydediyor.

Eski Pentagon yetkilisi savunma ve güvenlik analisti Michael Rubin ise Erdoğan’ın otoriter taktikleri, siyasi rakiplerini tutuklaması, solcu ve sağcı gazetecileri gözaltına alması, halifelik hevesi, büyük sarayları ie kontrolden çıktığını öne sürdü. Rubin’in sözlerine göre Türkler, altı yanan ve yavaş yavaş ısınan ‘sudaki kurbağa’ gibi henüz olayların farkında değil.

The Washington Times’a göre zaten AKP orduyu pasifize edip tüm şahin generallerini tutukladığı için ordu içinde darbe yapacak kimse kalmadı.

Haberde, “Mevcut hükümeti değiştirmenin tek yolu seçimleri kazanarak. Sandığa aracılığıyla.” olması gerektiğine de dikkat çekilmiş. Darbenin çirkinliğine vurgu yapılmış.

Geniş haberin tamamını okumak için tıklayınız: TWP

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]