Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı: 41 ölü, 239 yaralı

İstanbul’daki en işlek noktalardan biri olan Atatürk Havalimanı büyük bir terör saldırısı ile sarsıldı. Dış Hatlar Terminali girişine gelen 3 teröristin önce etrafa uzun namlulu silahla ateş açtıkları sonra da kendilerini patlattı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada “Saldırıda ölenlerin sayısı 41’e yükseldi. 239 yaralıdan 109’u ise taburcu edildi” denildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi ;

“28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;

41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.

Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

 

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Yıldırım, saldırı sonrası kapatılan hava trafiğinin yeniden açıldığını, saat 03:00 itibariyle Atatürk Havalimanı’nda seferlerin normale döndüğünü de bildirdi.

X-RAY CİHAZLARININ OLDUĞU BÖLÜMDE PATLAMA

Havalimanında patlamalar; B ve C kapılarında, Dış Hatlar Giriş Terminali’nin girişindeki X-Ray kontrol cihazlarının hemen yanında meydana geldi.

GÜVENDE OLDUĞUNU BİLDİR

Diğer yandan sosyal paylaşım sitesi Facebook da patlama sonrası ‘güvende olduğunu bildir’ yönündeki uygulamasını yeniledi. Daha önce Ankara’daki saldırının ardından da yapılan uygulamaya vatandaşlar katılarak kendileri hakkında yakınlarının bilgi alması sağlanıyor.

Saldırıya ilişkin polisin incelemeleri devam ederken ilk etapta RTÜK kanalıyla yayın yasağı getirildiği duyuruldu.

 

YAYIN YASAĞI KONULDU TWİTTER VE FACEBOOK KAPATILDI…

 

İSTANBUL – MuhabirAjans

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]